Yazı yazma programları günümüzde pek çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Hem öğrencilerin, hem de çalışanların tercih ettiği bu programlara en yoğun talep ise dijital sektörlerde çalışanlardan ve yazarlardan geliyor. İşte bizde sizler için ihtiyacınıza uygun en iyi programı bulabileceğiniz bir liste hazırladık.

Yazı yazma programlarını kullanan herkes “yazmanın daha kolay bir yolu olmalı” diye aklından geçirmiştir. Zaman zaman hızlı yazmak yazıda pek çok hata olmasına neden olabilir. Bu nedenle kullanıcıların asıl ihtiyaç duydukları iyi bir yazım denetimine sahip olan, hata yaptıklarında kendilerini uyaracak bir program.  İşte ihtiyacınıza göre kullanabileceğiniz en iyi yazı yazma programları;

Texts

Texts programı bir metin editörü ve yazı yazma programıdır. Kligrafik el yazısı ile yazı yazmak isteyenlerin beğenerek kullandığı bu program yazıları  HTML kodları ile biçimlendirmenize ve yazılarınızı RTF veya HTML dosyaları olarak aktarmanıza olanak sağlar.

Windows için indir Texts

Beyaz Tahta

Çok az kullanıcı tarafından bilinen Beyaz Tahta eğitim kategorisindeki programlar arasında yer almaktadır. Kalem, dokunma ve klavye için tasarlanmış olan arabirim ile beraber kullanıcılarına sınırsız yaratıcılığın kapılarını aralayan Beyaz Tahta, Microsoft tarafından geliştirilen ücretsiz bir uygulamadır.

Windows için indir Beyaz Tahta

Poet

Yazı yazanlar, programcılar ve web tasarımı yapan kullanıcılar tarafından kod yazmak için kolaylıkla kullanılabilen Poet, aynı anda birden fazla dosya açabilme, dökümanlar arasında aranılan kelimeleri veya terimleri bulabilme, web araması ve tercüme desteğine sahip son derece kullanışlı bir program.

Windows için indir Poet

Flashpaste

Son derece kullanıcı dostu olan Flashpaste arayüzünde bulunan hazır metin şablonlarıyla istediğiniz formattaki yazıyı hızlı bir şekilde yazmanıza olanak tanır.

Windows için indir Flashpaste

Pos Text Effects

Fotoğraf ve Video kategorisindeki Pos Text Effects’i kullanarak 3 boyutlu yazılar yazabilir, yazdığınız yazılar üzerinde derinlik miktarlarını belirleyebilir, döndürme ve çevirme gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Windows için indir Pos Text Effects

Papid Typing Tutor

Eğitim kategorisinde yer alan Papid Typing Tutor Size verilen cümleleri yarak on parmak yazmayı öğrenebileceğiniz bir programdır.  İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce, İspanyolca ve Türkçe dillerini destekleyen bu program kullanıcılar için farklı zorluk seviyelerine sahiptir.

Windows için indir Papid Typing Tutor

3D Text Commander

3D Text Commander kullanımı kolay ücretsiz 3 Boyutlu yazı oluşturma programıdır. ogramın en büyük özelliklerinden biride çeşitli formatlarda kaydedebilme özelliğiyle kullanıcılarına sunduğu kolaylıklardır.

Windows için indir 3D Text Commander

Otomatik Hızlı Yazı Yazma Programı

Kullanımı tamamen ücretsiz olan bu programda tabloda yer alana anahtar ve cümleleri dilediğiniz gibi değiştirebilir, silebilir yenilerini ekleyebilirsiniz.

Windows için indir Otomatik Hızlı Yazı Yazma Programı

Google Dokümanlar

Ana dili ve yazım dili İngilizce olanlar tarafından kullanılabilen Google Dokümanlar, özellikle roman yazarları için oldukça kullanışlı bir programdır. Karakter takip, sahne listeleri, taslaklar gibi özellikleriyle yazı yazmayı kolay bir hale getiren Google Dokümanlar ücretsiz bir programdır.

Android için indir Google Sheets

iOS için indir Google Dokümanlar

Scrivener 

Roman yazarları tarafından en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer alan Scrivener, hedef kelime sayısı, günlük yazılan kelime miktarı, projede ne durumda olduğunuzu görebileceğiniz istatistiksel detaylar gibi ekstra özellikleriyle oldukça kullanışlı ücretsiz bir program.

Windows için indir Scrivener 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir