Türk stüdyoları tarafından tasarlanan en çok dikkat çekici PC oyunları, oyuncuların dikkatini çekmeye devam ediyor. 

PC oyunları dünyasında Türk yapımları artış göstermeye hızla devam ediyor. Türkiye sınırları içerisinde fazla oyun bulunmuyor olsa da bir dönem oyuncuların beğenisini kazanmış olan yapımlar vardır. Yeni çıkan oyunlar arasında da sevilen yapımlar oluyor. 

Türk geliştiricileri tarafından tasarlanmış PC oyunları

Mount & Blade serisi

Mount & Blade serisi Türk geliştiricilerin elinden çıkan dünya çapında popüler oyunlar PC oyunları arasında yer alıyor. Armağan Yavuz ve İpek Yavuz’un ortaya attığı proje TaleWorlds tarafından geliştirildi ve oyuncuların beğenisine sunuldu. Bu bağlamda ise şu an için herhangi bir türe sığdırılmayan seri 3 farklı oyun ile sunuldu. Bunlar; Mount & Blade, Mount & Blade: Warband ve Mount & Blade: Bannerlord.

Potentia

Wily Pumpkin adında Türk bir stüdyo tarafından geliştirilen Potentia özellikle The Last of Us’a benzer özellikleri ile dikkat çekiyor. Oynanış mekanikleri bakımından her ne kadar biraz eksik olduğu değerlendirilse de stüdyonun çıkardığı ilk oyun olduğu düşünüldüğünde ortalamanın üzerindedir. Sunulan grafikler ve dünyası anlamında göze hitap eden bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkündür. Sistem gereksinimleri açısından pek de yüksek gözükmeyen bu yapım Steam’de 40 TL olarak satışa sunuluyor. Kıyamet sonrasında temasına sahip olan Potentia, aksiyon macerası türünde bir yapımdır. 

Ronin: Two Souls

Bir diğer Türk yapımı PC oyunu ise M11 Studio adlı stüdyonun geliştiriciliğini üstlendiği Ronin: Two Souls, Ghost of Tsushima’nın sunduğu kaliteli bir oyundur. Hikaye anlamında bir Samuray olmak isteyen Kenji’nin mücadelesine dahil olunuyor. Bu sırada karşınıza çeşitli zorluklar çıkar ve bunun üstesinden gelmek adına çaba göstermeniz gerekiyor. Yapmış olduğunuz seçimlere göre kaderi değiştirdiğiniz bu heyecan verici oyunda çeşitli düşmanlarla savaş içerisinde ilerleme kat edeceksiniz. Mücadele esnasında karşınıza çıkan mekanikler kendine has bir görünüme sahiptir. Bu bağlamda ise bire bir sıralı bir çalışma sistemi kullanılıyor. Ronin: Two Souls şu anda Steam üzerinde 20 TL fiyatla satın alınabiliyor.

Crysis serisi

CryTek tarafından geliştirilen Crysis bir Türk yapımı olmasa da şirketin kurucuları Türk’tür. Çıktığı süreç içerisinde grafikler ile donanımları oldukça zorlayan bu heyecan verici yapım, hala oyuncuların sistemlerini kontrol etmeniz konusunda yardımcı oluyor. Bu sebeple günümüzde de ilgi gören oyunlar arasında yer alıyor. Son olarak ise gelen Remastered sürümü ile tekrardan dikkatleri üzerine çekmişti. Serinin şu ana kadar çıkan oyunları şu şekilde: Crysis, Crysis 2, Crysis 3, Crysis Remastered.

Erzurum

Türk haritası üzerinde geçen hayatta kalma mücadelesi temasına kurulan Erzurum, Proximity Games adlı stüdyo tarafından geliştirildi. Erzurum’u konu alan yapım, Türkiye’deki binalar ve çeşitli ürünlerle konsepti yakalamak anlamında önemli gözüküyor. Özellikle de oyunda yer alan arka plan müzikleri ülkemizden eserler kullanılmıştır. 10 Şubat 2021‘de piyasaya sürülen Erzurum, Steam bünyesinde 10,50 TL‘ye oyunculara sunuluyor. Taylan karakteriyle dahil olacağınız Erzurum oyununda seyahat ederken tehlikelerle karşılaşan bir kişiyi canlandırmanız gerekecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir