2021 yılının bitmesi ile birlikte yıl genelindeki en iyi uygulamalar ve oyunlar gibi farklı listeler oluşturulmaya başlandı. Akıllı telefonlarda özellikle belirli bir süre geçtikten sonra sistemin optimize edilmesi ve performans kaybının yaşanmaması adına optimize uygulamalarının kullanılması gerekmektedir. Yapılan araştırma sonucunda en iyi telefon optimize uygulamaları 2021 listelendi. İşte ihtiyaç duyduğunuzda kolaylıkla aralarından bir tanesini seçebileceğiniz 2021’in en iyi telefon optimize uygulamaları.

2021’in en iyi telefon optimize uygulamaları

Smart Phone Cleaner

Tercih edilebilecek en iyi uygulamalardan bir tanesi Smart Phone Cleaner’dir. Sadece Android işletim sistemlerinin desteklendiği uygulama ücretsiz olduğundan dolayı yaygın bir şekilde kullanılıyor. Telefonun temizlenmesi, düzenlenmesi ve pil tüketiminin optimize edilmesi için tercih edilebilecek uygulamada üstelik başlangıç aşamasındaki kullanıcılar için tek dokunuş ile optimizasyon seçeneği bulunuyor.

CCleaner

Masaüstünde de en yaygın kullanılan optimizasyon programlarından bir tanesi olan CCleaner, iOS ve Android işletim sisteminde de destekleniyor. Ücretsiz olmasının yanı sıra uygulama içi satın alımlar ile daha kişisel bir çözüm sunan uygulama sayesinde telefonu her zaman en iyi durumda tutabilmek mümkün.

One Booster

Android işletim sistemleri için geliştirilen bir diğer uygulama ise One Booster. Masaüstü desteği bulunmayan uygulama ücretsizdir. Android işletim sistemi odaklı bir şekilde geliştirildiğinden dolayı performans artırılması adına daha fazla seçeneğe sahip olan uygulama; önbellek temizleyicisi, işlemci soğutma, pil tasarrufu gibi farklı seçenekler sunuyor. 

Norton Clean, Junk Removal

Android desteği olan Norton Clean, Junk Removal masaüstünde de kullanılabilen bir uygulamadır. Norton tarafından geliştirilen ve kısa süre içerisinde Android işletim sistemlerinde popüler hale gelen uygulama, depolama alanı odaklı tam çözümlerden birisini sunuyor. Gereksiz dosya tespit etme, APK uzantılı dosyaların tespit edilmesi ve kaldırılması, geçmişin temizlenmesi noktasında sunduğu gelişmiş seçenekler uygulamayı ön plana çıkarıyor.

All-In-One Toolbox

IOS ve masaüstü desteği olmayan ücretsiz bir diğer uygulama All-In-One Toolbox. Depolama alanına farklı özellikler ile müdahale etme imkanı sunan uygulamada özellikle çok fazla reklam içeren uygulamalar için özel bir analiz aracı bulunuyor. Ses ayarlarından el fenerine kadar pek çok farklı özelliğe müdahale etme imkanı sunan All-In-One Toolbox optimizasyonun yanı sıra çeşitli yönetim araçlarına da sahip.

Listede yer alan 5 uygulama özellikle Google Play Store’da en çok kullanılan ve en iyi dönüşlerin alındığı uygulamalardan oluşturulmuştur. Özellikle iOS platformunda sorunsuz bir kullanım isteyen CCleaner gibi başarılı seçenekleri değerlendirmelidir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir