Telefonlardaki en önemli özelliklerden birisi de pil ömrü. Peki, en iyi pil ömrüne sahip Android telefonlar neler? İşte güncel 2022 listesi.

Telefon dünyasında çoğu kullanıcının yeni bir telefon satın alırken dikkat ettiği özelliklerden birisi pil ömrü. Telefonunuzu yoğun bir şekilde kullanıyorsanız ve gün boyunca şarj etme seçeneğiniz yoksa uzun bir pil ömrüne sahip model almanız sizin için en ideal seçenek olacaktır.

İşte En iyi pil ömrüne sahip telefonlar

Galaxy S22 Ultra

En iyi pil ömrüne sahip Android telefonlar 2022
En iyi pil ömrüne sahip Android telefonlar 2022 birincisi!

Listenin ilk sırasında Galaxy S22 Ultra yer alıyor. Büyük AMOLED ekrana, güçlü donanımlara, etkileyici kameralara sahip olan Galaxy S22 Ultra’da 5000 mAh kapasiteli bir batarya var. Üstelik şarj ihtiyacı olduğunda 15W kablosuz şarj ve 45W kablolu hızlı şarj da var.

Samsung Galaxy S21 FE

En iyi pil ömrüne sahip Android telefonlar 2022

Galaxy S21 FE, listeye giren bir diğer Samsung modeli. 120Hz AMOLED ekran, amiral gemileriyle yarışır donanımlar, etkileyici fotoğraflar çeken kameralar ve uzun vadeli yazılım güncellemeleri Samsung Galaxy S21 FE’yi cazip hale getiriyor. Telefonun batarya bölümünde ise 4500mAh kapasiteli bir pil var. Samsung’a göre model 1.5 gün dayanabiliyor.

Google Pixel 7 Pro

En iyi pil ömrüne sahip Android telefonlar 2022

Pixel 7 Pro modeli, Google’ın en iddialı cep telefonu modellerinden birisi. Yazılım, kamera, video kalitesi ve tasarımı ile dikkat çeken telefonda 1 günü aşkın süre kullanılabilecek bir batarya mevcut.

Samsung Galaxy A53 5G

en iyi pil omrune sahip android telefonlar 2022 3

Amiral gemisi modellerinin dışında Samsung Galaxy A53 5G de tercih edilebilecek güçlü seçeneklerden birisi. 120Hz AMOLED ekran gibi iddialı özelliklere sahip olan modelde 5000 mAh batarya var.

Asus ROG Phone 6 Pro

en iyi pil omrune sahip android telefonlar 2022 4

Asus ROG Phone 6 Pro, güçlü donanımları ve tasarımlarıyla kısa sürede dikkat çekmeyi başardı. Benzersiz bir tasarım ve iddialı donanımların yanı sıra telefonda 6000 mAh batarya var. Android modeller arasında yazılım desteği ile en uzun süre dayanacak modellerden birisi Asus ROG Phone 6 Pro.

Google Pixel 6a

en iyi pil omrune sahip android telefonlar 2022 5

Pixel 6a, daha uygun fiyatlı ve iyi bir pil ömrü sunan alternatif. Orta sınıf telefonları arasında oldukça iddialı olan Pixel 6a, Tensor işlemciye sahip. Batarya günlük kullanımlarda 1.5 gün kadar dayanabiliyor.

OnePlus 9

en iyi pil omrune sahip android telefonlar 2022

Listenin son sırasında ise OnePlus 9 var. Çok yönlü bir model olarak dikkat çeken OnePlus 9’da Hasselblad destekli kameralar ön plana çıkıyor ve 4500 mAh batarya ise günlük kullanımlarda yeteri desteği sunuyor

Qualcomm ve Samsung, çok fazla pil tüketmeyen verimli yonga setleri sunduğundan, inanılmaz pil ömrüne sahip telefonlar listesinde her zaman zirvede yer alıyor.  Bir amiral gemisi ihtiyacınız yoksa Galaxy S21 FE veya Galaxy A53 dikkate alınması gereken diğer alternatifler. Daha temiz bir deneyim tercih ediyorsanız, Google Pixel 6a harika bir seçim olacaktır.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir