Kripto ticareti insanların en kısa sürede ve asgari ilk sermayelerle en yüksek kârları elde etmelerine olanak sağlamaktadır. Ve bunun ana nedeni de yüksek değişkenlik ve kripto alanının beraberinde getirdiği dalgalanmalardır. Piyasa hâlâ çok genç, o yüzden haberlere ve diğer etmenlere daha çok tepki gösterebiliyor. Fakat başarılı alım satımın ögeleri şunlardır:

  • piyasayı ve onu etkileyen etmenlerin analizi;
  • düzgün bir alım satım stratejisi belirlemek;
  • güvenli bir kripto para platformu seçimi.

Hadi biraz da en güvenli kripto para borsası nasıl bulunur ondan bahsedelim. Alım satım platformu seçimi sırasında değerlendirilmesi gereken de bazı etmenler vardır:

  1. Kayıt ve yetki. Eğer kayıtsız bir kripto borsasıyla çalışıyorsanız, bir sorunla karşılaştığınızda yardım beklemeyin. Eğer resmi bir borsa ile çalışıyorsanız ise her zaman karşılaştığınız sorunlar için yönetimine ulaşabilirsiniz.
  2. Fonların depolanması. Borsanın kullanıcıların parasını nasıl depoladığına dikkat edin. Fonlar çevrimdışı saklanıyorsa, aynı WhiteBIT’in yaptığı gibi, bu iyiye işarettir.
  3. Platform düzenli güvenlik denetimlerinden geçiyor mu kontrol edin. Tüm gereken lisansları bulunmalıdır.
  4. Borsa popüler işlem çiftlerini destekliyor mu diye bakmayı unutmayın.
  5. Hangi alım satım araçları destekleniyor?
  6. Komisyon politikası nedir? Komisyonlar kullandığınız araca göre değişiyor mu?
  7. Borsanın müşteri destek hizmeti var mı?

Kripto yatırımı yapmak için en iyi 5 kripto platformunu topladık.

2023 Yılında Kullanabileceğiniz Popüler Kripto Borsaları

En iyi kripto para siteleri
En iyi kripto para siteleri

Kripto alım satımı için güvenli borsaların bir listesi:

  1. Binance
  2. Kraken
  3. WhiteBIT
  4. KuCoin
  5. Coinbase.

Her platformun komisyonunun kendine göre farklı olduğunu belirtmek önemlidir. Fakat bu platformlar marj ticareti, vadeli işlemler ve birçok diğer finansal araç da sağlamaktadır. Binance ise muhtemelen dünyadaki herkesin bir hesap açtığı çok bilinen bir platformdur.

Diğer yandan WhiteBIT ise listedeki diğer borsalara kıyasla çok daha gençtir. Buna rağmen WhiteBIT çoktan güvenilir bir platform olduğunu kanıtlamıştır. Hiçbir skandala karışmamıştır ve hacker saldırılarına maruz kalmamıştır. WhiteBIT’in itibarı temizdir. 2 milyondan fazla kişi her gün WhiteBIT’i kullanmaktadır ve her ihtiyaç duydukları zaman uzman destek ekibi kullanıcılarının yanında bulunur. Kripto para al sat borsaları içinde özel bir yere sahip bu platform hakkında daha fazla bilgiyi resmi site ve blog üzerinde bulabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir