Google Podcast’in kapatılmasının ardından servisi kullananlar için en iyi Google Podcast alternatifleri öne çıktı.

Google, uzun zamandan beri piyasada olan Google Podcast servisini 2 Nisan 2024 itibariyle sona erdirdi. Kapatılan bu servis sonrasında en iyi Google Podcast alternatiflerinin neler olduğu da araştırılmaya başlandı. Google, YouTube Music’te podcastleri öne çıkarmak adına Google Podcast’i iptal etme kararını aldı. Ancak çoğu kullanıcı için Google Podcast sonrasındaki ilk alternatif YouTube Music olmayacak.

En İyi Google Podcast Alternatifleri
En İyi Google Podcast Alternatifleri

İşte En İyi Google Podcast Alternatifleri

Podcast konusunda Türkiye’de çok fazla seçenek bulunmuyor. Dünya genelinde pek çok servis öne çıksa da Türkçe içeriği ile öne çıkan Google Podcast alternatiflerini sizler için derledik.

1. Spotify

Podcast denildiğinde dünya genelinde en iyi platformlardan birisi Spotify. Yıldan yıla büyük aşama kaydeden platform, şu anda dünyanın en iyilerinden birisi. Geniş kitaplığı ve Türkçe alanındaki destekleriyle de öne çıkan müzik servisinde, ücretsiz kullanım da mevcut. Podcastin yanı sıra müzik kütüphanesiyle de dikkat çeken Spotify, cihazlar arası senkronizasyonu, zengin içerik listede ilk sırada yer almasını sağlıyor.

2. YouTube Müzik

Listenin ikinci sırasında ise Google’ın beklentilerinin yüksek olduğu YouTube Music yer alıyor. Spotify ile piyasada en çok tercih edilen servislerden birisi olan YouTube Music, Google Podcast’in yerini alacak. Yeni dönemde podcastlerin ağırlık kazanacağı platformda, müzik dinlemek için de yeterlilik bulunuyor.

3. Deezer

Türkçe olarak tercih edilebilecek bir diğer platform Deezer. Türkçe podcastlerin yer aldığı platformda, diğer platformlarda yer alan pek çok yayıncı da mevcut.

4. Karnaval

Özel programcıları ve programları ile podcast siteleri arasında Türkçe olarak tercih edilebilecek Karnaval, direk podcaste odaklanmasa da Türkiye’de tercih edilebilecekler arasında.

Eğer benim için dil önemli değil diyorsanız dünya genelindeki en iyi podcast siteleri ise şöyle;

  • Pocket Casts
  • Podcast Addict
  • Castbox
  • Podbean

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir