Proje yönetimi alanında çalışmak isteyenlerin özellikle açık kaynak proje yönetim yazılımları ile daha kişisel kullanım elde edebilmesi mümkün. Üstelik yapılmak istenen projeye göre destek elde edebilmesi de mümkün. Türkiye’de özellikle son yıllarda kullanımları çok daha artan proje yönetimi yazılımı için en iyi 6 yazılımı sizler için derledik.

En iyi 6 açık kaynak proje yönetim yazılımı

OpenProject

Listede ilk tercih edilebilecek yazılımlardan birisi OpenProject. Görev yönetimi, yol ortası planlaması ve hata takip et gibi diğer pek çok modüllerin entegre edilmesi sayesinde programdan kapsamlı destek elde edebilirsiniz. Üstelik ücretsiz topluluk sürümünün yanı sıra ücretli özelliklere erişilebilecek farklı abonelik planları da bulunmaktadır.

mycollab kanban

MyCollab

Özellikle özel ara yüzü ile dikkat çeken MyCollab, küçük ve ortak ölçekli işletmelere hizmet vermek için tasarlanmış özel açık kaynak proje yönetim yazılımları arasındadır. Proje yönetiminde sınırsız seçenek sunan ve belge yönetimi gibi özelliklere sahip olan sistemde üstelik ticari sürüm de bulunmaktadır. Görev yönetimini farklı şekillerde gerçekleştirebileceğiniz uygulamada, yol haritası görünümü gibi pek çok farklı popüler yöntem desteklenmekte.

Orangescrum

Orangescrum, projeleri, görevleri ve kaynakları tek bir yerden yönetmenize olanak tanır. Farklı iş türleri ne ve işletmelere uygun şekilde geliştirilen yazılım, gerçek zamanlı görev yönetimi için özel bulut sistemlerini kullanmakta. Görev hatırlatıcılara özel görev belirleme, hata ve sorun takip etme, belge yönetimi gibi pek çok popüler özellik, programda yer alıyor. Üstelik açık kaynak sürümü olması sayesinde geliştirmelere de açık.

ZenTao

Scrum’ı destekleyen profesyonel uygulama olarak dikkat çeken ZenTao, proje yönetiminin yanı sıra ürün yönetimi, test yönetimi gibi pek çok farklı yönetim ihtiyaçlarını destekliyor. Ücretli ve ücretsiz olarak 2 farklı plana sahip olan uygulamada ücretsiz sürümde gelişmiş özelliklerin yer alması işletmeler için yeterli.

Gantt Project

Gantt Project ücretsiz bir proje planlama ve zaman yönetimi aracıdır. Gantt ve PERT çizelgelerine ihtiyaç duyan küçük ve orta ölçekli işletmeler için en uygun seçeneklerden birisi olan Gantt Project sayesinde pek çok farklı özelliği kullanabilir işletmelerinizi daha kısa süre içerisinde yönetebilirsiniz. Microsoft uygulamaları ile desteklenen ve uyumlu şekilde çalışma imkanı sunan yazılım Excel’den dışa ve içe aktarma gibi pek çok farklı özelliğe sahip.

Tayga

Listenin son sırasında ise yenilenen modern ara yüzü ile dikkat çeken Tayga yer alıyor. Orange, HP ve Airbus gibi dünyanın en popüler şirketleri tarafından tercih ediliyor. Yazılım eksiksiz tam çözümleri ile farklı uygulama ya da yazılıma ihtiyaç duymadan tek yazılım ile işlerin yönetilmesini sağlıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir