Yakında bir web semineri düzenlemeyi planlıyor musunuz? Aşağıda, kullanabileceğiniz en iyi web semineri yazılımlarının bir listesi bulunmaktadır.

Web semineri yazılımı, dünyanın her yerinden çevrimiçi etkinliklere ev sahipliği yapmanızı sağlar. Bu çevrimiçi seminerler, belirli konularda bilgi, fikir ve güncellemeleri paylaşmak için sıklıkla düzenlenir.

Web semineri yazılımı, ekibinizle uzaktan çalışmanıza, çalışanlarınızı eğitmenize, ders vermenize veya ürünlerinizi sergilemenize yardımcı olabilir. Aşağıda, mevcut açık kaynaklı web semineri yazılımlarının bir listesi bulunmaktadır.

1. BigBlueButton

BigBlueButton, öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış açık kaynaklı bir web semineri yazılımıdır. Çevrimiçi toplantı platformu iki tür kullanıcıyı destekler: moderatörler ve izleyiciler. Bu yazılım, sanal sınıflar ve video konferanslar yürütmek için okullar ve özel öğretmenler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Ses, video, sohbet, slayt ve ekranları gerçek zamanlı olarak paylaşmak için kullanabilirsiniz. BlueButton’u web semineri yazılımına dönüştürmek için, katılımcıların mikrofon ve web kamerası paylaşmasını kısıtlamanız ve yalnızca izleyici olarak katılmalarına izin vermeniz gerekebilir. 150 kullanıcıya kadar web seminerleri düzenleyebilirsiniz. Toplantı sahipleri, sohbet (özel ve genel), ara odaları (gruplar ve bireyler), çok kullanıcılı beyaz tahtalar, rastgele öğrenci seçimi, oylama ve emojiler aracılığıyla uzaktan öğrencileri çekebilir. Oturumu daha sonra oynatmak üzere de kaydedebilirsiniz.

BigBlueButton, kendi ürünlerinizle kolayca entegre edilebilen basit bir uygulama programlama arayüzüne (API) sahiptir. Schoology, Moodle ve Sakai dahil olmak üzere tüm büyük öğrenme yönetim sistemleriyle (LMS) entegre olur.

2. Jitsi Meet

Jitsi Meet, tamamen ücretsiz ve kullanımı kolay bir web semineri yazılımıdır. Sanal toplantı platformu, en iyi ve en güvenli Zoom alternatiflerinden biridir. Açık kaynaklı yazılım, doğrudan ücretli video konferans araçlarıyla rekabet eden birçok özellik sağlar. Örneğin, gerektiği kadar çevrimiçi kalmanıza olanak tanır ve kiremitli bir görünüm sağlar. Ayrıca, 50 üyeye kadar davet etmenize izin vererek yeni başlayanlar için idealdir. Ayrıca bir web semineri başlatmak için bir hesap oluşturmanız veya herhangi bir şey indirmeniz gerekmez. Ekip üyelerini bir toplantıya davet etmek kolaydır; sadece kendi url’nizi oluşturun ve misafirlerinizle paylaşın. Jitsi Meet ile video konferans yapabilir, çevrimiçi eğitim alabilir, bir ürünü sergileyebilir ve YouTube’da canlı video akışı gerçekleştirebilirsiniz.

Program, aramaları kaydetmenize, kulaklıkları sessize almanıza, ekranınızı paylaşmanıza, arka planı bulanıklaştırmanıza ve arama kalitesini yönetmenize olanak tanır. JitsiMate, toplantılarda yüksek kaliteli ses ve videoyu destekler. Koordinatörler diğer parametrelere karar verebilir. Örneğin, seminere katılan herkesin sesini otomatik olarak kapatmaya karar verebilirsiniz. Güvenlik, Jitsi Meet’te de temel bir değerdir. Uçtan uca şifreleme sağlar ve toplantılar için parola oluşturmanıza olanak tanır. Geliştiriciler ayrıca Jitsi’nin erişim kontrol kurallarını kullanarak sunucularını kurabilirler.

3. OpenMeetings

OpenMeetings, çoğu büyük katılımcının sahip olduğu özellikleri sağlamasıyla bilinen, tarayıcı tabanlı ücretsiz bir web semineri platformudur. Bu yazılımı video konferans, anlık mesajlaşma ve ortak video düzenleme için kullanabilirsiniz. Web seminerleri oluşturmak ve planlamak için entegre takvimi de kullanabilirsiniz. Diğer önemli ürünler arasında çoklu beyaz tahtalar ve sohbetler, ekran paylaşımı, etkileşimli oylama ve her kullanıcı için izinleri özelleştirmenize olanak tanıyan denetim işlevleri bulunur. OpenMeetings, pazarlama işlevleri olmayan tek, güçlü bir video iletişim aracı arayan herkes (öğrenciler, öğretmenler ve işletmeler) için uygundur. OpenMeetings, indirilebilir eklentiler aracılığıyla diğer birçok platformla entegre olur.

Bu eklentiler arasında Sakai, Moodle, JIRA, Confluence, Drupal ve Redmine bulunur. Yazılım, kullanmak istediğiniz giriş cihazını seçmenize, kamera çözünürlüğünü değiştirmenize ve web seminerinin video ve ses kalitesini kontrol etmenize olanak tanır. Ayrıca oturumları kaydedebilir, Dosya Gezgini’ni kullanarak düzenleyebilir ve FLV ve AVI formatlarında indirebilirsiniz. Program dört tür ses/videoyu destekler: yalnızca ses, yalnızca video, yalnızca sesli video ve görüntü. Barındırılan bir hizmet veya indirilebilir bir yazılım paketi olarak da kullanılabilir ve kullanım veya kullanıcı kısıtlaması olmaksızın sunucunuza kurabilirsiniz.

4. OpenVidu

OpenVidu, açık kaynaklı, çok platformlu bir görüntülü arama aracıdır. Video ve sesli konferans, toplantı kaydı, ekran paylaşımı ve ekip üyeleriyle gerçek zamanlı iletişim için kullanabilirsiniz. Yazılım, kullanıcıların yapabileceklerini önceden tanımlanmış rollerle sınırlandırmanıza olanak tanır. Hangi kişilerin toplantılara katılacağını, video ekleyeceğini ve nasıl görüntüleneceğini seçebilirsiniz. OpenVidu ile temel web semineri, OpenVidu dersi gibi farklı video konferans türleri oluşturabilir ve bir oda tutabilirsiniz. Ayrıca uygulamalarınıza çok hızlı bir şekilde gerçek zamanlı iletişim ekleyebilirsiniz. Platform önceden ayarlanmış düzenler sunar ve son derece özelleştirilebilir. Aynı zamanda ses ve video filtrelerini gerçek zamanlı olarak uygulamanıza izin veren birkaç WebRTC teknolojisinden biridir. Ayrıca bire bir, bire çok ve çoktan çoğa gibi çeşitli arama kombinasyonları sunar.

5. Kaltura

Kaltura, piyasadaki popüler bir açık kaynak video platformu olarak hizmet (VPaaS) yazılımıdır. Beyaz tahtalar, çalma listeleri, notlar ve ekran paylaşımı gibi güçlü işbirliği araçlarına sahiptir. Ayrıca otomatik transkripsiyon, düzenleme ve oturum analizini içerir. Web semineri çözümü, Deloitte, Stanford Üniversitesi ve HBO gibi kuruluşlar tarafından kullanılmaktadır. Kaltura, toplantılara veya eğitimlere ev sahipliği yapmanızı sağlayan harika bir oda modu (önceden web semineri modu) içerir. 300 katılımcıya kadar olan oturumlar için kullanabilirsiniz. Yazılım, dört pazara özel önem veriyor: eğitim kurumları, işletmeler ve medya şirketleri için video hizmetleri ve Over The Top (OTT) video hizmetleri.

Kaltura ile entegre olan ÖYS’ler arasında Canvas, Brightspace, Sakai, Moodle ve Blackboard bulunur. Ayrıca gelişmiş orta düzeyde denetimi destekler ve ekran paylaşımı, beyaz tahtalar, etkileşimli canlı testler ve küçük toplantı odaları gibi işbirliği araçları içerir. Ek olarak, hemen hemen her videoyu web’de oynanabilir bir formata dönüştürmek için kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir