Bir dönem satışlarında Tesla’yı bile geçen Çinli otomobil üreticisi BYD’nin “ALJ Türkiye” aracılığıyla Türkiye pazarına giriş yapacağı açıklandı. ALJ Türkiye, Toyota ve Lexus’un da Türkiye distribütörlüğünü yapmakta.

Son dönemlerde Çinli üreticiler otomotiv sektörü üzerinde baskısını hissettiriyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de 2022 yılında Çinli üreticilerin, ABD ve Avrupalı üreticilerden çok daha fazla model üretimi yapmış olmaları olabilir. Ayrıca bu söz konusu bu şirketler küresel pazarlarda da var olabilmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bu bağlamda Türkiye de Çinli otomobil üreticilerin hedef tahtasına yerleşmiş durumda.

BYD Türkiye'ye geldi
BYD Türkiye’ye geldi

Edinilen son bilgilere göre başka bir Çinli otomobil markasının daha Türkiye pazarına gireceği söyleniyor. Gelen son haberlerde 2003 yılından beri otomobil üretimi yapan BYD, Toyota ve Lexus’un Türkiye distribütörlüğünü yapan “ALJ Türkiye” aracılığıyla ülkemizde satışlara başlayacak. ALJ Türkiye, BYD’nin Türkiye’deki satışlarının sonrasında kullanıcılar için hizmet verecek.

BYD Türkiye pazarına girmekten, ALJ ise markayı Türkiye’ye getirmiş olmaktan memnun!

Konuyla ilgili yapılan açıklamalara bakıldığında tarafların bu gelişmeden memnun olduklarını görebiliyoruz. BYD Avrupa Genel Müdürü Michael Shu, “Türkiye pazarının potansiyeline inanıyoruz.” derken, ALJ Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise “BYD’nin son elektrikli teknolojisine sahip modellerini Türkiye pazarına ilk kez sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. BYD’nin elektrikli modellerinin, Türkiye’deki otomobil tutkunları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz.” şeklinde konuştu.

Bir dönem BYD, elektrikli otomobil satışlarında Tesla’yı bile geride bırakmıştı

Geçtiğimiz senenin ilk yarısında BYD, 641 bin 350 adet satışla dünyada en fazla elektrikli otomobil satışı yapan üretici olmuştu. Tesla ise 564 bin 743 satış elde ederek ikinci sıradaydı.

Peki BYD’nin ürettiği arabalar nasıl?

Özellikle elektrikli otomobil markası olarak adını duyurmuş olan şirket, sedan ve SUV üretimi de yapıyor. Tang EV, Atto 3 EV ve Han EV ismindeki modeller, şirketin önde gelen araçları arasında. Fakat yaptığımız araştırmalarda, BYD’nin her ülkede her otomobili satmadığını görüyoruz. Örneğin ABD için açılan internet sitesinde sadece elektrikli sedan Han EV bulunurken, Avrupa ülkeleri için açılan sitesinde HAN EV’ye ek olarak Atto 3 EV ve Tang EV de bizleri karşılıyor. Bu araba modellerinden hangilerinin Türkiye’ye geleceği ise henüz belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir