Ünlü iş insanı Elon Musk yeni paylaşımı ile Grok AI için beklenen açıklamayı yaptı.  

Grok AI, Elon Musk tarafından desteklenen yapay zekâ araçlarından birisi. Geçtiğimiz aylarda ilk duyurusu yapılan yapay zeka sohbet botu, Grok AI olarak adlandırılıyor. Twitter’da kullanıma sunulacak ve çok farklı bir kullanıcı deneyimi sunacak olan Grok AI için Elon Musk beklenen açıklamayı yaptı.

Grok AI Premium Kullanıcılarına Sunulacak  

X’e gelecek Grok AI için ilk yapılan açıklamalarda özelliğin sadece Premium+ abonelerinin erişimine açılacağı belirtilmişti. Bu durum, diğer premium üyelik sahiplerinin tepkisini çekerken X’in bu konuda geri adım atması bekleniyordu. Beklenen oldu ve Elon Musk resmi hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile Grok AI’nın kapsamının genişletildiğini açıkladı. Açıklamalara göre X’teki tüm Premium kullanıcılar Grok AI’dan yararlanabilecek.

Elon Musk’tan X Kullanıcılarına Müjde
Elon Musk’tan X Kullanıcılarına Müjde

Grok AI Özelikleri Neler?

Grok AI, piyasada bulunan diğer yapay zeka uygulamaları ile benzer özelliklere sahip. ancak bu yapay zekanın X odaklı bir gelişim içerisinde olması X’teki deneyimi geliştirecek. Yapay zeka dil modeli ile kullanıcılardan gelen talepleri değerlendirecek olan Grok AI, cevap verecek ya da yapılması istenen işlemleri yerine getirecek. Sosyal medya kullanırken farklı bir deneyim yaşanmasını isteyen ve yapay zekayı entegre eden ilk şirketlerden birisi olmak isteyen X için şu anda işler yolunda görünüyor. İçerik oluşturma ya da X ayarları gibi pek çok işlevi de yerine getirecek olan Grok AI önümüzdeki günlerde resmen kullanımda olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir