Son gelen bilgilere göre Elon Musk, Twitter’ı satın almak için yeterli likit varlığa sahip değil. Detaylar burada…

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk heyecan verici etkinliklerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Önce Twitter’ın %9,2’sini satın alan, ardından çekip giden ve bunun değişmesi gerektiğini söyleyen işadamının son gelişmelere göre bu arzusunu gerçekleştirmesi pek mümkün görünmüyor.

Forumda Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasına engel olmak için ciddi bir çaba var. Aslında son dönemde gündemde olan zehir hapı gibi stratejiler verilince iş adamı olarak iş kolay değil. Buna ek olarak, Musk’ın platformu satın almasını zorlaştıran düşünülemez başka bir sorun ortaya çıktı.

Elon Musk’ın parası Twitter’ı almaya yetmiyor

Elon Musk, Twitter’ı %9,2’lik hisseden sonra hisse başına 54,20 dolar ödeyerek 43 milyar dolar değerlemeyle satın almak istedi. Ancak yukarıda bahsedildiği gibi satın alma talebi Twitter cephesinde pek iyi karşılanmadı. Vanguard Group’un hisse oranını geçen hafta %10,3’e çıkardıktan sonra en büyük hissedar unvanını kaybeden Elon Musk, son bilgilere göre Twitter’ı alacak kadar likite sahip değil. Çünkü New York Üniversitesi’nden bir profesöre göre iş adamının tamamen nakit olarak bir etkinlikle platformu satın alacak kadar parası yok.

Sosyal medya yarışına Elon Musk da katılıyor

Elon Musk, Forbes Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi’ne göre 269,5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı. Ama servetinin çoğunu Tesla ve SpaceX hisselerinde tutuyor. Bu nedenle, likit varlıkların cari değerinin yaklaşık 2,95 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Bu, kazandığı 43 milyar dolara kıyasla çok az.

Kısacası Elon Musk’ın mevcut teklifi kabul edilirse Twitter’ın bunu satın alabilmesi için Tesla ve SpaceX hissesinin bir kısmını satması gerekecek. Ancak burada asıl sorunun ödemeler değil, satın almalara karşı olan Twitter olduğunu belirtmekte fayda var. Elbette işadamı, aksi takdirde bir B planı olduğunu da söyledi. Bunu gelecekte hep birlikte göreceğiz.

Daha önce de Twitter’ı satın almakta oldukça kararlı olduğunu ve bunun için çok şeyi göze alabileceğinin sinyallerini veren Elon Musk sizce bu konuyla ilgili nasıl bir strateji izleyebilecek olabilir?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir