Elon Musk, Tesla ile ilgili piyasaları etkileyen bazı tweet’ler için bir avukatın onayını gerektiren karara itiraz etti ancak başarısız oldu. Manhattan’daki bir federal temyiz mahkemesi, Musk’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 2018’de yaptığı anlaşmanın bir ön kısıtlama olduğu iddiasını reddetti. Mahkeme, CEO’nun yasal bir gözlemci olmadan tweet atamayacağını ve suçlamalara karşı kendini savunamayacağını veya farklı bir anlaşma için müzakere edemeyeceğini belirtti.

Musk, SEC ile yapılan anlaşmada, düzenleyicinin Tesla’nın özel olarak alınması için “güvence altına alınmış” fon sağladığı iddiasını yalanlamasının ardından anlaşmaya varmıştı. Anlaşma, onay gerektirmesinin yanı sıra Musk’ın Tesla başkanı olarak istifa etmesini de gerektiriyordu.

Elon Musk Twitter'ı bırakbilir

Amaç piyasalar üzerindeki etkiyi azaltmak

Musk’ın tweet’lerinin daha sıkı bir şekilde denetim altına alınmasının amacı finansal piyasalar üzerindeki etkisini azaltmak. Ancak bu karar aynı zamanda, Musk’ın sosyal medya platformlarını etkili bir şekilde kullanarak şirketi ve projelerini tanıtma yeteneğini de sınırlayabilir yorumu yapılıyor.

Bu kararla birlikte Musk, tweet’lerinde daha fazla özgürlüğe sahip olabilmek için mücadele etmeye devam ediyor. Ancak, eğer karar yürürlüğe girerse, Musk’ın tweet’lerini incelemek veya düzenleyici baskıyla karşılaşmamak için bir avukatın onayını alma zorunluluğu olacak. Musk ve Tesla’nın bu karara nasıl yanıt vereceği henüz belli değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir