Popüler sosyal medya platformu twitter geçtiğimiz yıl ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alındı. Twitter, yapılan yenilikler ve Elon Musk’ın paylaşımları sayesinde gündemden bir türlü düşmüyor. Paylaşımlara bir yenisi daha eklendi ve Elon Musk şirkette çalışan sayısı hakkında açıklama yaptı.

Twitter sahibi Elon Musk, günlerdir platformun yenilenmesi için farklı çalışmalarını paylaşıyor. Bu yeniliklerden biri de şirkette aktif çalışan sayısında azaltma yapılması oldu. Twitter çalışanları ve üst düzey yöneticilerinden bazıları istifa etmeye zorlandı bazıları da kovuldu. Bu olaylar akabinde bazı personeller kendi isteği ile istifa ettiğini bildirerek şirketten ayrıldı. 

Elon Musk
Elon Musk

Musk’ın yepyeni bir kadro kurduğunu belirtmesi üzerine akıllarda soru belirdi: Güncel Çalışan sayısı kaç oldu?

Ünlü iş adamı Elon Musk Twitter’ı satın aldığında yaklaşık 7 bin üzerinde çalışan olduğu biliniyordu. Şirketin el değiştirmesinden sonra olan reklam krizi nedeniyle maliyetleri dengelemesi gerektiğini açıklayan CEO. 3 bin 500 personeli işten çıkardı. Kendiliğinden istifa eden kişiler de oldu ve şirketin aktif çalışan sayısı 2 bin 300 kişi olarak belirtildi. 

Twitter Çalışamaz Hale Gelebilir!

CNBC’ye konuşan eski twitter çalışan bir mühendis çalışan kaybı ile ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “ Şirket yeni özellikler geliştirirken hizmetini güvenilir bir şekilde sürdürmesi zorlanacak. Şirketin kod tabanının çok geniş ve çeşitli olmasından dolayı ve farklı platformlar ve programlama dilleri hakkında bilgi gerektirdiği için Twitter’ın farklı bölümlerini çalışır durumda tutmaları zor olacaktır.” 

Elon Musk: Çalışan Sayısı Yeterli.

Ünlü Milyarder tüm haberlere cevap mahiyetinde bir açıklama yaptı. twitter gönderisinde “Hala güven ve güvenlik üzerine yüzlerce çalışan ve bir kaç bin personel mevcut. Diğer şirketimde Twitter’dan daha az insan çalışıyor.” sözleri ile çalışan sayısının yeterli olduğunu belirtti.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir