SpaceX CEO’su Elon Musk, ülkemizde yüzlerce kişinin ölümüne yol açan ve “ciddi iletişim kesintilerine” neden olan büyük güneydoğu depreminin ardından Türkiye’ye yardım teklifinde bulundu.

Deprem Elon musk

Ülkemizde bu sabah saat dört ila beş sularında merkezi Kahramanmaraş’ta olan deprem maalesef 17 ilde hissedildi. Ayrıca Kıbrıs, Mısır, Lübnan ve Suriye’de de hissedildi. Özellikle ilk 8 şehrimizde etkili olan depremin yıkımları buralarda görülmekte. İletişim araçlarının hasar almasından dolayı deprem bölgesinden henüz yeterli bilgi alınamıyor. İletişim birimlerinin yetersiz gelmesi hemen hemen her depremde yaşadığımız bir durum olduğu görülmektedir. Hal böyle olunca sevdiklerimize ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. indir.com ailesi olarak depremde zarar görmüş bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 4. seviye uluslararası yardım çağrısında bulunan ülkemize Elon Musk’tan adım geldi. Yale üniversitesinde Türk bilim insanı Mehmet Emin Adin, Elon Musk’a Twitter üzerinden; Türkiye ve çevre ülkelerinde büyük depremlerle sarsılıp ciddi iletişim eksikliklerinin yaşandığını dile getirdi. Elon Musk, Starlink uydusu konusunda da Türkiye’ye destek vermeyi teklif etti.

Uydu interneti teknolojisi olan Starlink özellikle afet durumlarında iletişimin sağlanmasında gelecekte önemli rol oynayacağı düşünülüyor. Başta altyapı konusunda eksik bölgelere hizmet sağlaması için kurulan Starlink ‘in potansiyeli bununla kısıtlı kalmıyor. Starlink internetinin 50Mb/s ile 150Mb/s arasında bağlantı hızı aldıkları belirliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir