Elon Musk, Twitter’ın genel merkezinde bulunan tabeladaki “W” harfini arka plan rengine boyayarak kaldırdı. Twitter’ın yeni adının “Titter” olması mı planlanıyor?

Twitter’ı satın aldığı günden beri gündemden düşmeyen Elon Musk, bu sefer de Twitter’ın ismiyle gündeme düştü. Elon Musk, yaptığı işler ve yaptığı açıklamalarla gündemi sarsmaya devam ediyor. Elon Musk bu sefer de Twitter’ın tabelasındaki “W” harfini kaldırdı. Tabeladaki isim artık “Titter” olarak görünüyor.

Twitter’ın ismi neden Titter oldu?

Geçen hafta ABD’nin San Francisco kentinde bulunan Twitter genel merkezinin tabelasında bulunan “w” harfinin muşamba ile kapatılması insanların dikkatini çekmişti.

Elon Musk, konuya ilişkin Twitter’da şu açıklamada bulundu:

San Francisco genel merkezindeki bina sahibimiz, tabelanın yasal olarak Twitter olması gerektiğini ve w harfini kaldıramayacağımızı söyledi. Biz de bu yüzden harfi arka plan rengine boyadık. Sorun çözüldü! Kıkırdamamızı susturmaya çalıştılar.

Twitter'ın yeni adı "Titter" mı olacak?
Twitter’ın yeni adı “Titter” mı olacak?

Elon Musk’ın paylaştığı tweet den anlaşıldığı üzere Musk, bina sahibi izin vermediği için Twitter’daki “w” harfini arka plan rengine boyayarak değiştirdi.

Musk attığı tweet ile “Titter”‘ın İngilizce’deki kıkırdamak anlamına değinse de Gizmodo, Musk’ın “tits” yani “memeler” kelimesi ile şaka yapmayı sevdiğini söyledi. Bu kelime aynı zamanda Amerikan argosunda striptiz kulübü anlamına da geliyor.

Twitter’ın adı değişti mi?

Elon Musk, 2022 yılında Twitter’dan yaptığı anket ile takipçilerine Twitter’ın isminin “Titter” olarak değiştirilip değiştirilemeyeceğini sormuştu. Tabelayı gören takipçilerin aklına bu anket geldi.

Tabela değişimine izin vermeyen merkez bina sahibi SRI Market Square, aynı zamanda ödenmemiş kiralar ve binaya verilen zararlar sebebiyle Twitter’a 6,7 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir