SpaceX CEO’su Elon Musk, Starlink sistemlerinde açık bulanlara 25 bin dolara kadar ödül vereceğini açıkladı. Mevcut açıklama, kısa süre içerisinde dünyanın en önemli gündemlerinden birisi oldu.

Internet erişimi olmayan yerlerle hızlı internet ulaştırma amacı taşıyan SpaceX, bu amacını gerçekleştirebilmek adına Starlink uydularını kullanıyor. Projenin ilk gününden bugüne kadar periyodik olarak uyduları göndermeye devam eden şirket, bir yandan güvenlik için de çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir araştırmacı tarafından gündeme getirilen gelişmede küçük bir cihaz yardımı ile uydulara erişim sağlanabildiği belirtilmişti. Bu iddialar şirket tarafından resmi olarak doğrulandı. İddiaların hemen ardından yapılan resmi açıklamalarda araştırmacı Lennert Wouters’ın gündeme getirdiği açığın kapatılarak sistemin daha güvenli bir hale getirildiği ifade edildi.

Elon Musk 7.7 milyon Tesla hissesini sattı

Starlink projesinde ana gündem güvenlik

Ortaya çıkan güvenlik sorununun ardından şirket daha fazla açığın keşfedilebilmesi adına özel bir ödül programı başlattı. Şirket CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklama ile duyurulan yeni gelişmede, Starlink uydularını ve sistemlerini hacklemeyi başaran araştırmacılara 25 bin dolara kadar ödül verileceği açıklandı.

Sistemlerin güvenliği için kendi ekiplerince sürekli çalışmalar yaparak kontrollerde bulunan SpaceX, bundan sonraki süreçte ödül programı aracılığı ile güvenliğini geliştirmek istiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir