Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk “daha özgür” vurgusu ile yeni bir sosyal medya platformu kurmayı düşündüğünü söyledi.

Son dönemlerde kripto para gibi pek çok farklı alanda etkin bir strateji sürdüren Elon Musk, şimdi ise sosyal medya ağı haberleriyle gündemde. Ünlü isim tarafından paylaşılan mesajlarda mevcut politikalar sık sık eleştirilmişti. Twitter’ın uyguladığı politikaları uygun bulmayan Elon Musk daha özgür bir platform kurmak için çalışmalara başladı. Sosyal medyaların hükümet ve siyasilerin baskısı altında olarak değerlendiren Elon Musk, bu nedenle daha özgür bir platform için harekete geçti. 

Elon Musk’tan sosyal ağ hamlesi gelebilir

Sosyal bir platform kurmak için oldukça istekli olduğu görülen milyarder isim, bu konuya dair geçtiğimiz günlerde bir anket düzenlemişti. Ankette platformun ifade özgürlüğü ilkesine bağlı olup olmadığına inanılıp inanılmadığını soran Elon Musk, anketinde tüm katılımcılardan dürüst bir şekilde oy kullanılmasını rica etti.

Anketin tamamlanmasının ardından ise yüzde 71 orandaki kullanıcının hayır cevabını verdiği görüldü. Ortaya çıkan bu durumu ve kullanıcıların beklentilerini değerlendiren ünlü isim bu nedenle özgür bir sosyal medya platformu için ciddi ciddi düşünmeye başladı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir