Elon Musk, Twitter uygulamasından alınan mavi tikleri 20 Nisan’da kaldırmıştı. Birçok ünlü isim Twitter Blue için ödeme yapmadı böylece mavi tikleri kayboldu. Fakat Elon Musk bu konuda geri adım attı ve bazı hesaplara mavi tiklerini geri verdi. 

Twitter’da mavi tikler daha önceleri politikacılar, sanatçılar ve gazeteciler gibi doğrulanmış ve güvenilir hesaplara verilmişti. Bu mavi tikli doğrulama sistemi, Twitter platformunda yer alan hesapların temsil ettikleri kişilere ait olduğunu kanıtlıyordu. Fakat Elon Musk, ekim ayı sonlarında Twitter’ı satın aldığında, bu sistemi değiştirmeye karar verdiğini duyurdu.  

Elon Musk 'mavi tik' konusunda kısmen geri adım attı
Elon Musk, Mavi Tik Konusunda Geri Adım Attı

Elon Musk, mavi tikleri kaldırmıştı

Elon Musk, konuya dair kararını yayınladığı bir tweetinde açıkladı. Musk attığı tweette “Birkaç ay içinde tüm eski mavi rozetleri kaldıracağız. Veriliş biçimleri yozlaşmış ve saçmaydı” ifadelerini kullandı. Musk, bu eski sistemi lordlar/köylüler sistemine benzeterek mavi tikler için son tarihin 20 Mayıs olduğunu belirtmişti. Böylece 20 Mayıs tarihinde Musk’ın dediği gibi tüm mavi tikler kaldırıldı. 

Bazı ünlü isimler mavi tik için ödeme yapmayı kesin olarak reddetmişti. Bu isimler arasında yazar Stephen King, oyuncu William Shatner ve basketbolcu LeBron James da yer alıyordu. Elon Musk attığı bir tweette “Rica ederim namaste” yazarak bu ünlü isimlerin ödemesini kendisinin yaptığını duyurdu.

Birçok Twitter Kullanıcısına Mavi Tik Geri Verildi

Pazar akşamından itibaren Twitter Blue için ödeme yapmayan birçok ünlü hesabın mavi tiki geri verilmeye başlandı. Twitter için ödeme yapmayan fakat hesapları yeniden mavi tikli olan hesaplar arasında  Beyonce, Oprah Winfrey, Bill Gates,Donald Trump ve Cristiano Ronaldo da yer aldı. Buna ek olarak birçok siyasetçi, gazeteci ve ünlü isim de yeniden mavi tike kavuştu. 

Elon Musk 'mavi tik' konusunda kısmen geri adım attı
Elon Musk, Mavi Tik Konusunda Geri Adım Attı

1 Milyon takipçiye mavi tik geri mi verildi?

Euronews, yaptığı açıklamada takipçi sayısı 1 milyonun üzerinde olan hesapların mavi tiklerinin geri verildiği yorumunda bulundu. Buna örnek olarak yayıncı James O’Brien verilebilir. Takipçi sayısı 1.1 milyon olan O’Brien’in alınan mavi tiki, geri verildi. Üstelik ünlü yayıncı mavi tikini geri alabilmek için herhangi bir ödeme yapmadığını da belirtiyor. BBC’nin haberinde 1 milyondan az takipçi sayısına sahip olan kullanıcılarının mavi tiklerinin Elon Musk’ın insiyatifine bağlı olarak geri verildiği yönündedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir