Son günlerde yaklaşık 3 bin 700 kişiyi işten çıkaran Twitter, bazı çalışanlarına ‘geri dön’ çağrısı yaptı! İşte detaylar;

ABD’li girişimci Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter’ı satın alma sürecini tamamladığını duyurdu. Musk, Twitter’ı satın aldığında şirketin CEO’su da dahil olmak üzere şirketin üst düzey yöneticileri görevden aldı ve Twitter’da değişiklik yapacağını belirterek şirketin yönetim kurulunu feshetti.

Twitter’da kısa süre önce şirketin yarısı, yaklaşık 700 kişiyi işten çıkarıldı. Musk, buna ‘şirketin günde dört milyon dolar kaybetmesine’ bağlarken, işten atılan kişiler Twitter’a dava açmıştı. Bu hamlenin ardından Musk bazı çalışanlara “Geri dönün” çağrısında bulundu.

Bir Bloomberg’in raporuna göre, geri dönmesi istenen bazı çalışanlar ‘yanlışlıkla’ işten çıkartıldı. Rapora göre, Musk bazı çalışanları Twitter’a getirmek istediği yeniliği uygulayacak deneyim ve araçlara sahip oldukları için işe dönmelerini istiyor.

Elon Musk Twitter’da 5 günde 1.3 milyon kullanıcı kaybetti

İşten çıkarmaların başlayacağına dair e-posta gönderilmişti

Twitter yönetimi, geçtiğimiz gece çalışanlarına işten çıkarmaların Cuma günü başlayacağına dair bir e-posta göndermişti. E-postada Cuma sabahı Pasifik Saati ile 19:00’a kadar çalışanların işten çıkarıldıkları ve işten çıkarılmadıklarına konusunda bilgilendirilecekleri konusunda hatırlatma yapılmıştı. Şirketin başarısının devamı için bunun gerekli olduğu belirtilen e-postada, “Cuma günü Twitter’a sağlıklı bir şekilde geçebilmek adına küresel iş gücümüzü azaltmak için zorlu bir süreçten geçeceğiz.” denilmişti.

Musk: Twitter’ın geliri büyük düşüşte

Tesla ve Space’in CEO’su Elon Musk, aktivist grupların reklamcılar üzerindeki baskı nedeniyle Twitter’ın gelirinde önemli ölçüde düştüğünü bildirdi. Musk, eylemci grubu “Amerika’da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışıyorlar.” diyerek suçladı.

Geçtiğimiz günlerde ABD basınında yer alan bir haberlerde, Musk`ın Twitter`ı 44 milyar dolara satın almasının ardından bazı markaların Twitter’daki etkinliklerini geri çekmeye hazırlandığı bildirilmişti. General Motors, General Mills, Audi, IPG, Mondelez International, Pfizer ve Volkswagen, Musk’ın şirketi satın almasının ardından Twitter harcamalarına durdurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir