Elon Musk, SpaceX’in Dünya ve Mars arasında internet sağlama fikrinin doğru olduğunu aktardı. 

Elon Musk’un uzay taşımacılığı ve iletişim şirketi SpaceX, Starlink uydularını Dünya ile Mars arasına yerleştirecek. Elon Musk, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile bu durumu doğruladı. Musk, Twitter üzerinden kedisine yöneltilen, “Starlink, yıldız gemisi için iletişimi geliştirmek adına Dünya ile Mars arasında konuşlandırılacak mı?” sorusuna “Evet.” yanıtını verdi. Bu cevap, SpaceX’in dünyanın en uygun fiyatlı roketi Starship ile iletişim yeteneklerini artıracak geniş bant internet bağlantısı sağlamak adına Dünya ve Mars arasında Starlink uyduları yerleştireceği anlamına geliyor. Staship, bir gün insanları Mars’a götürecek ulaşım aracı olma yolunda adım adım ilerliyor.

Fakat, Starship insanları Mars’a götürmeden önce ilk olarak insanları Ay’a götürmek adına çalışmalar yapacak. Elon Muski Starship için tüm testlerin tamamlanmasının ardından muhtemel olarak 2024 yılından önce insanları Ay’a geri götürmek adına kullanılmasının beklediğini dile getirdi. Şirket aynı zamanda, şu an için ABD ve Kanada’nın bazı bölgelerinde Starlink uyduları ile hizmet vermeye başladı. Hizmet, 2021 yılının sonunda Hindistan’a da genişletilecek. Musk, Kasım 2020 yılında atmış olduğu ilk tweet ile Starlink’in 2021 ortasına kadar Hindistan pazarına kadar ilerlemeye çalışacağını dile getirmişti. 

Bunun yanı sıra Starlink uyduları vasıtasıyla internet sağlama hizmetinde yaşanan yenilikler de hızla devam etmektedir. Öyle ki Haziran ayı içerisinde Starlink, anlık olarak kullanıcı sayısı ile önemli bir aşamayı daha geride bırakmış oldu. Şirket aynı zamanda, ekstrem şartlara uyum sağlamak için gelişen Starlink uyduları üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Son olarak ise Starlink hizmetinin dünyada çapında ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir