Elon Musk 2022 yılının son çeyrek mali raporu toplantısında konuştu, Hardware 4 ve Cybertruck ile ilgili açıklamalar yaptı. Otonom sürüş teknolojilerinde yeni bir dönem başlatan  Elon Musk, Hardware 4 ismini verdiği  teknoloji ve Cybertruck ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

elon musk cok beklenen cybertruck teknolojisini acikladi 1

Cybertruck, Hardware 4  ile tanıtılacak

Tesla şu anda  Hardware 3 adını verdiği donanım üzerinde çalışıyor, geçtiğimiz yıl geliştirilmeye başlanan dördüncü versiyon, Cybertruck ile birlikte piyasaya sürülecek.

Bir yatırımcının araçların Hardware 4 donanımına yükseltilip yükseltilemeyeceğini sordu. Elon Musk, “Donanım güncelleme ne yazık ki gündemimizde olan bir konu değil. Bu durumun gerçekleşmemesi için iki temel sebep bulunuyor. Birinci sebep, Hardware 3 ile Hardware 4 arasında otonom sürüş performansı açısından yükseltmeyi gerektirecek fark bulunmaması. İkincisi ise, araç sahipleri için donanım yükseltme maliyetinin azımsanmayacak kadar yüksek olması.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Hardware 3 teknolojisi, Full Self Driving yazılımı ile yüzde 200 ile 300 arasında daha iyi sürüş performansı gösteriyor.Hardware 4 donanımı sayesinde ise bu yüzdenin %500 ile %600 arasında artacağını iddia etti.

2021 yılında piyasaya sürüleceği söylenen Cybertruck, sürekli ileri tarihe erteleniyor. 2022 dördüncü çeyrek mali toplantısında Elon Musk, “Bu yaz üretim için adım atacağınız. Ancak yeni modelin seri üretimi gelecek yıla kadar başlamayacak. Üretim başlangıcı bizim için önemsiz bir detay.” ifadelerini kullandı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir