Elon Musk, X üzerinden yaptığı paylaşım ile dünyada adeta yeni bir dönemin sinyalini verdi. Neuralink projesinde ilk kez bir insan üzerinde testler başladı ve bir insana çip takıldı.

Elon Musk’ın en büyük projeleri arasında yer alan Neuralink’te yeni bir döneme geçiş yapıldı. Bugüne kadar insan üzerinde herhangi bir test yapılmazken ilk kez bir insana çip takıldığı duyuruldu. Elon Musk tarafından X üzerinden yapılan duyuru ile açıklanan bu durum tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Üstelik Musk, ilk denemelerde de başarıya ulaşıldığını açıkladı.

Elon Musk Açıkladı: Neuralink'te İnsan Beynine Çip Takıldı
Elon Musk Açıkladı: Neuralink’te İnsan Beynine Çip Takıldı

İnsan Beyninde Çip Dönemi Başlıyor

İnsan beynine çip takarak pek çok farklı çalışmanın önünü açmak isteyen Elon Musk’ın bu açıklaması, bundan sonraki süreci çok daha ilginç hale getiriyor. Çip takılan insanın iyileşme sürecinde olduğunu ve herhangi bir sorun yaşanmadığını aktaran Musk’a göre ilk testlerden de istenilen sonuçlar alınabilmiş. Musk bu konuda “Dün ilk defa bir insana Neuralink implantı takıldı ve (o insan) iyileşiyor.  İlk sonuçlar umut verici nöron aktivasyon tespiti gösteriyor.” dedi.

FDA Neuralink’e Onay Vermişti

Neuralink’in projesinde insanlı testlere geçiş yapılmasının önü geçtiğimiz yıl atılmıştı. FDA tarafından verilen onay ile gönüllü insanlar üzerinde çalışmalara başlanmıştı. Test yapılan ilk insanlar ise felç, ALS gibi rahatsızlıkları bulunanlar olacak. Bu kapsamda ilk testlerde bu rahatsızlıkları bulunan kişilerin çip üzerinden yapılacak yönlendirmeler ile iyileştirilmesi hedeflenecek.

Testler hakkında herhangi bir video ya da fotoğraf paylaşılmadı. Kişilerin isimleri de gizlilik nedeniyle açıklanmıyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde proje ve testlerle ilgili daha fazla detay paylaşılabilir. Yeni proje ütopik bir gelecek için yeni kapıları arayabilecek potansiyelde. Bu nedenle de detaylar büyük merak uyandırıyor.

İlgili paylaşım ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir