Sony, ayakla çalıştırılan yeni bir VR kumandaları için patent başvurusunda bulundu. Peki bu cihazlar nasıl çalışıyor? AR/VR dünyası bugünlerde hızla gelişiyor. Apple bu sektöre Vision Pro ile girerken; Meta, Quest gözlüklerini çok daha düşük bir fiyata sunuyor. Bu arada Sony, sanal gerçeklik oyunlarını PlayStation VR cihazıyla uyarlıyor. Şirketin yayınladığı yeni bir patent, ayakla kontrol edilebilen bir VR cihazının yakın zamanda geleceğini gösteriyor. 

Ayakla kontrol edilen VR patenti Sony’de

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik oyunlarında hareketi ve sürükleyiciliği artırmak isteyen Sony, bu bağlamda ayakla çalıştırılan bir VR kumandası için planlarını ortaya koyan yeni bir patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusunun iki farklı tasarımı bulunmaktadır. Bunlardan biri büyük bir top şeklinde, diğeri ise yakınlık algılama özelliğine sahip dokunmaya duyarlı bir ped olarak öne çıkıyor. Her ikisi de kullanıcının ayakları tarafından kontrol edilerek çalışır.

Elle VR tarihe karışıp ayakla VR dönemi mi geliyor?
Elle VR tarihe karışıp ayakla VR dönemi mi geliyor?

Top tarzında olan  cihaz topun içerisindeki rulmanlar sayesinde basit dönme hareketleri gerçekleştirebiliyor. Cihaz üzerinde bulunan sensörler topun hareketini takip ederek oyuna aktarıyor. Dokunmatik ped, yakındaki nesneleri algılayabilen kavisli bir yüzeye sahiptir. Bu, ayaklarınızla daha karmaşık kontrollerin gerçekleştirilebileceği anlamına gelir. Ayrıca cihaz içerisinde yer alan bir osilatör hassasiyet ayarının yapılacağı mesafeyi belirliyor. Her iki VR cihazında da yerleşik bir CPU ve bellek bulunur. Bu, hareket kısıtlamalarından kaçınarak oyun bilgilerinin doğrudan AR/VR sistemine gönderilebileceği anlamına gelir. Sony’nin bu uzaktan kumandaları üretip üretmeyeceğinin henüz bilinmediğini hatırlatalım. Ancak ayak kumandalarına ilişkin bir patent, koşu bandı gibi pahalı kurulumlara ihtiyaç duymadan VR oyunlarında yeni bir çağ açabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir