Elektrikli otomobil yeni Peugeot E-5008 görücüye çıktı. Markanın en büyük aracı ve direkt olarak geniş ailelere hitap etmekte. Yeni Peugeot E-5008 model, tasarımsal olarak büyük bir sürpriz ortaya çıkarmıyor. 

Markanın yeni araçlarındaki keskin hatların ve dikkat çekici aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı yeni modelin, isminin de işaret ettiği üzere tamamen elektrikli yapıda bulunuyor ve spesifik olarak Stellantis’in STLA Medium platformu üzerine kurulumu gerçekleşiyor. 

Üç sıralı olarak gelmekte olan E-5008, en altta tek bir elektrik motoru üzerinden 211 beygir gücü ile 345 Nm tork sunmakta ve 73 kWh bataryası ile 500 km kadar bir menzil getirdiği gözlemleniyor. 

Elektrikli Yeni Peugeot E-5008 Türkiye’ye Ne Zaman Gelir Bilinmiyor

Otomobilin uzun menzilli versiyonu 228 beygir güç ve 345 Nm tork ve 98 kWh bataryası ile menzil değerini 660 km seviyesine taşıdığını görmekteyiz. Model için ayrıca bir ‘Electric 320’ versiyonu da sunulduğunu belirtelim. 

Elektrikli otomobil yeni Peugeot E-5008 görücüye çıktı. Markanın en büyük aracı ve direkt olarak geniş ailelere hitap etmekte.

Arka aksa eklenmiş 107 beygirlik ikinci motoruyla toplam gücü 316 beygire çıkaran bu versiyonu, 98 kWh batarya ve 500 km menzil sunduğu anlaşılıyor. Buradaki düşüşün arkasında ise ekstra motorun getirdiği ağırlık bulunuyor. 

Kokpit alanına baktığımızda hiç olmadığı kadar fütüristik olan araç, ufak boyutlu direksiyonunun üstüne kavisli formda 21-inç’lik bir ekran konumlandırmış. Aynı zamanda orta konsolunda da ince formlu bir yardımcı dokunmatik ekran alanına yer vermekte. 

Vites kontrolü de direksiyonunun hemen arkasında yer alan E-5008, ‘Allure’ ve ‘GT’ paketlerinde kablosuz şarj özelliği, anahtarsız giriş. ambiyans aydınlatması ve LED farlar gibi özellikleri standart olarak sunduğu göze çarpıyor. Henüz fiyatı söylenmeyen araç, elbette önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir