Gelişen teknoloji ile beraber içten yanmalı motorların önemini kaybetmeye başladığı ve elektrikli araçların oldukça revaçta olduğu son zamanlarda hızla yayılmaya başladı. Markalar bu durum ile elektrikli otomobil sayısının üretimini artırmak ve hızlandırmayı amaçlıyor. Fakat elektrikli araçların üretimi için başka problemler de çıkıyor. Bu sorunlardan birisi elektrikli otomobiller için yapılacak olan batarya tedariğinde sıkıntı yaşanması olarak görülüyor.

Bir süre önce elektrikli araçları sarsan en büyük sorunlardan birisi olan çip krizi sonrası artık yeni bir problemle daha karşı karşıya kalınıyor. Elektrikli araç üreticileri bu seferde batarya krizi yaşıyor. Ancak bu sefer markalar tedarikte ve batarya konusunda oldukça fazla sıkıntılar yaşamaya başladı. açlar her geçen gün daha popüler hale geliyor ve üretimi artmaya devam ediyor. 

Bu konu ile vurgu yaparak dile getiren markalar Ford, GM ve Porsche oldu

Ford markasının CEO’su olan Jim Farley, Tesla’nın başlatmış olduğu indirim yarışı hakkında konuşarak bu durumun firmayı oldukça fazla etkilediğini dile getirdi. Şuanki durumlarında Tesla kadar iyi bir üretim tesisleri olmadığı için elektrikli araçlarındaki indirimi yükseltmekte zorluk çekildiğini anlatan Farley, özellikle batarya konusunda oldukça fazla sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

Bir yandan GM CEO’su olan Mary Barra da elektrikli araçlarda yapmış oldukları üretimin daha hızlı ve seri olmasını istediklerini ancak batarya krizi sebebi ile bu planlarını gerçekleştiremediklerini açıkladı. Özellikle Şirketin Kanada da yer alan bir bölümünün batarya krizi sebebi ile durdurulmuş olduğu iddialar arasında yer alıyor. 

Büyük ve köklü firmalardan birisi olan Porsche de elektrikli otomobillerinde kullanacakları batarya tedarik sorunu yaşayan markalar arasında yer alıyor.CEO Oliver Blume, bu yıl içerisinde hedeflerine ulaşmak için acil bir şekilde batarya krizinin çözülmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca batarya şirketlerinin de hem hammadde hem de üretim kapasitesinde sıkıntı yaşadıklarını da dile getirdi. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir