Ford, elektrikli Ford Lightning kamyonetinin üretimini durdurmayı bir hafta uzattı. Ford, bazı bir pil sorunu nedeniyle ve araçlardaki pilden kaynaklanan bir yangınından sonra üretimi durdurmaya karar verdi.

Ford Ligthning
Ford Lightning

İlk olarak şubat ayında Ford Lightning’in üretimini ve sevkiyatını durdurdu. Otomobil üreticisinin yaptığı açıklamada, Ford ve pil hücresi üretim ortağı SK sorunundan kaynaklı üretimin durduğunu açıkladı.

Ford yaptığı açıklamada, SK’nin hücre üretim hatları için ekipman ve süreçlerinde önerilen değişiklikleri kabul ettiğini söyledi.

Ayrıca Ford konuyla ilgili şu açıklamada bulundu; “SK, Georgia, Commerce’de yeniden pil hücreleri üretmeye başladı” dedi. “Yüksek kaliteli hücreler oluşturmaya geri döndüklerinden emin olmak ve bunları Lightning üretim hattına teslim etmek SK’nin zamanını alacak. Ford’un Rouge Elektrikli Araç Merkezi, üretimi önümüzdeki hafta sonuna kadar üretimi durduracak ve araçlara güncellemeler sağlamaya devam edeceğiz”.

Ford Lightning pil sorunu

Şirket, standart bir Lightning teslimat öncesi kalite kontrolü sırasında bir araçta pil sorunu olduğunu ve 4 Şubat’ta alev aldığını doğruladı. Ertesi gün üretim durduruldu. Konuyla ilgili iletişime geçen kişilere karşın şirket sözcüsün yanıtladığı bir e-postada, “Müşterilerin elindeki F-150 Lightning’lerin bu sorundan etkilendiğine inanmak için hiçbir nedenimiz yok” dedi. Şirket, ayrıca bayilerde bulunan hali hazırdaki Ford Lightning araçlarının hala satışta olduğunu doğruladı.

Ford Lightning, bir yıldan kısa bir süre önce piyasaya sürüldü ve hissedarlar ve endüstri analistleri tarafından yakından izleniyor. Ford CEO’su Jim Farley, şirketin verimsizlikler ve diğer modelleri rahatsız eden bir dizi geri çağırma nedeniyle maliyetleri kontrol altında tutmakta zorlandığını itiraf etti. Belirtilene göre  Ford Lightning için bir lastik basıncı sensörüyle ilgili araçlar geri çağrıldı. Ford, mühendisler tarafından tespit edilen pil sorunuyla ilgili olarak henüz bir geri çağırma veya bildirim yayınlamadı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir