TL kendini oyun topluluğundan uzaklaştırmaya devam ediyor. Steam gibi EA da TL’den vazgeçip dolara geçti. Oyun oynamak artık bir lüks olarak görülüyor. Yabancı yatırımcılar Türkiye’nin istikrarsız dolar kurundan dolayı hâlâ tedirgin. Bu konuda fitili yakan ilk platform Steam oldu. Bir gecede Steam, artık yasal olarak TL’den vazgeçip sadece doları kullanacağını duyurdu. Hepinizin bildiği gibi Electronic Arts Türkiye’de oyunlarının dağıtımını TL üzerinden yapıyordu. Abonelikleri TL cinsinden de sunan Electronic Arts’ın beklenmedik bir şekilde dolara geçmesi kullanıcıları şaşkına uğrattı.

Electronic Arts dolar kuruna geçiyor

Electronic Arts’ın ardından bu kervana kimin katılacağı henüz belli değil. PC’de Sports FC 24’e katılabilmek için 1.830 TL ödemeniz gerektiğine dikkatinizi çekmek isteriz. Bu, mevcut döviz kuruyla hala geçerli. Yeni yılın ardından uygun bir AAA oyunun 2.000 TL’nin üzerinde seviyeleri olması muhtemel. Electronic Arts’tan sonra herkes Ubisoft ve Epic Games’e odaklanmış durumda. İki firmada ülkemizde işlemleri TL cinsinden yapılıyor. Muhtemelen onlarda TL’den ayrılacaklar.

Electronic Arts’tan şaşırtan haber: Türk lirası kullanmayı bıraktı
Electronic Arts’tan şaşırtan haber: Türk lirası kullanmayı bıraktı

Electronic Arts Play Pro’nun aylık abonelik ücreti 149,99 TL’den 14,99 dolara yani 434,96 TL’ye çıkarıldı. Bu yaşanan fiyat artışlarından Electronic Arts’ı sorumlu tutmak yanlış olur. Bir oyun geliştiricisinin rolünü üstlenin. Oyun için 60$ ücret belirlediniz ama oyunun Türkiye fiyatı 30$. Geliştirici için bu önemli bir kayıp anlamına gelir. Bu sebeple, firmaların dolara geçmesi son derece mantıklıdır. Ne yazık ki, uluslararası yatırımcılar sürekli düşen döviz kurları karşısında çoğunlukla güçsüz kalıyor. Pek çok kişi, oyun endüstrisinin dolara geçmesinin ardından bu eğilimin teknolojiye de yayılıp yayılmayacağını merak ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir