Türkiye’de faaliyet gösteren Electrolux adlı şirket için Rekabet Kurumu’nun incelemesi sona erdi. Kurum tarafından yapılan açıklamada ceza kesildiği belirtilirken ceza gerekçeleri de açıklandı. Şirket 27 milyon TL’lik ceza aldı.

Türkiye’nin ev elektroniği ve beyaz eşya sektörünün temsilcilerinden birisi olan Electrolux hakkında 2022 yılında soruşturma başlatılmıştı. Rekabet Kurumu tarafından sürdürülen soruşturma tamamlandı. Şirketin de savunma verdiği inceleme sonucunda Electrolux’a 27 milyon TL’lik idari yaptırım cezası verildiği açıklandı.

Electrolux Ceza Gerekçeleri Açıklandı

Electrolux adlı şirketin ceza almasındaki en büyük gerekçelerden birisi rekabetin korunmasını ihlal etmesi oldu. “Electrolux Dayanıklı Tüketim Mamülleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, yeniden satıcıların satış fiyatlarını tespit etmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine” denilerek açıklanan ceza gerekçesinde şirketin sektördeki hakim durumunu kötüye kullandığı da hatırlatıldı.  Şirketin yaptığı bu ihlaller sonucunda 27.475.570,39-TL idari para cezası verilmesine karar verildi. Electrolux cezası ile ilgili şirket cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Meta da Ceza Almıştı

Rekabet Kurumu son dönemlerde başta teknoloji şirketleri olmak üzere yüksek cezaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Benzer bir karar Meta şirketi için yapılmış ve şirkete 4.7 milyon liralık para cezası verilmişti. Rekabet Kurumu tarafından verilen cezalarda şirketin gelirleri üzerinden belirli bir oran belirlendiğinden dolayı Meta gibi teknoloji devlerinin aldığı cezalar da yüksek oluyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir