11 Mayıs tarihi itibari ile hizmet dışı kalacak olan Bethesda Launcher için değişim hazırlıkları yapılmaya başlandı. Elder Scrolls serisinin pek çok klasik oyunu Steam üzerinden ücretsiz bir şekilde yayınlanmaya başlandı. 

Bethesda Launcher, uzun yıllardan beri pek çok oyuncunun favori oyunlarına ulaştığı bir istemci. Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuru sonrası uygulamanın artık kullanım dışı kalacağı belirtildi. Açıklama ile yeni dönem için hazırlıkların yapılmaya başlandığı şirkette, önümüzdeki dönemlerden itibaren oyunlar için alternatif seçenekler sunulacak. Bu kapsam dahilinde uygulama içerisinde yer alan oyunlar, Steam gibi alternatif oyun platformlarında yer alacak.

Elder Scrolls oyunları Steam’de!

Steam’de bazı Elder Scrolls klasikleri şimdiden yayınlanmaya başlandı. Ücretsiz olarak yayınlanan içeriklere tüm Steam kullanıcılarının ulaşabilmesi ve kütüphanelerine indirilmesi mümkün. Son tarih itibariyle 7 farklı yapım Steam’de yer almaya başladı. Bu oyunlar içerisinde Elder Scrolls’un 5 klasik oyununun yer alması ise yeni oyun serisine başlamak isteyenler için fırsat yarattı. Yayınlanan oyunlar içerisinde en çok dikkat çekenler ise şöyle;

  • The Elder Scrolls Arena
  • The Elder Scrolls II: Daggerfall
  • Wolfenstein: Enemy Territory
  • The Elder Scrolls Adventures: Redguard
  • An Elder Scrolls Legend: Battlespire

Ücretsiz olsa da bu konuda iki farklı istisna bulunuyor. The Elder Scrolls Adventures: Redguard ve An Elder Scrolls Legend: Battlespire olarak 2 oyun ücretli bir şekilde Steam’de yer almaya başladı. Oyunların normalde satış fiyatı yaklaşık 90 lira olurken, Steam fiyatlandırmasında ücretler 30 liraya düşürüldü. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir