Elden Ring’de istatistiklerinizi artırmak ve daha fazla seviyeye ulaşmak istiyorsanız oyundaki teknik detaylara dikkat etmeniz gerekir. Daha hafif, daha hızlı silahları kullanmak isteyen oyuncuların odaklandığı Dexterity, doğru seçimlerle yıkıcı bir karaktere sahip olmanızı sağlayabilir.

Elden Ring’de Dex, birincil hasarlardan birisi. Gücün yanındaki şans tanınan iki değerden birisi olan Dex; hançerler, kamçılar, mızraklar ile oyunda daha hareketli bir oyun seçeneği sunuyor. Dex oynamayı seviyorsanız ve daha iyi bir silah almak istiyorsanız Elden Ring’deki en iyi Dex silahlara göz atabilirsiniz.

İşte Elden Ring’deki en iyi Dex silahları

Moonveil Katana

Moonveil Katana, Elden Ring’de mutlak bir güç merkezi olmaya devam ediyor. Silahtaki tek olumsuz detay yüksek zeka gereksinimine sahip olması. Bu silahın özel yeteneğine Transient Moonlight denilmektedir. Özellikle yakın dövüşlerde bu özel güç ile çok daha yüksek hasar verebilirsiniz.

Uchigatana

Samuray sınıfını seçerseniz, Uchigatana’yı kullanabilirsiniz. Tüm oyun boyunca başlangıç ​​silahı kullanmak zor olabilir. Ancak Elden Ring’de seviye atladıkça kılıcı daha etkili hale getirebilirsiniz. Dex ve Güç gerektiren silahta üstelik yetenek değişikliğine de imkan tanınıyor.

Bloodhound’s Fang

Bloodhound’s Fang ise büyük ve kavisli bir bıçak. Güç ile dengelenen silah, Güç kılıcı gibi çift elli bir silah olarak kullanılan silah, Bloodhound’s Finesse olarak adlandırılan özel bir yeteneğe sahip. Güç kullanıldığında ise düşmanları geriye iterken, karakter de güvenli alan geriler ve mesafeyi açar.

Reduvia

Reduvia diğer bir Dex silahı olarak tercih edilebilir. Oyunun ilk bölümlerinde bulabileceğiniz bu silah, düşmanlarda ağır bir kanamaya yol açıyor. Bu nedenle yakından iyi bir hedef almanız gerekiyor. Redivua, Reduvia Blood Blade yeteneğine sahip. Silahı yükselterek daha etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

Morgott’s Cursed Sword

Tıpkı Bloodhound Blade gibi, Morgott’un Lanetli Kılıcı da hala Dex kategorisinde. 35 Dex, 14 güç ve 17 Arcane ile elde edilebilen silah, ulaşması zor ancak ulaştıktan sonra işleri kolaylaştıran bir seçenek. En yüksek kanama hasarı veren silah, yüksek hasarıyla birlikte düşmanları daha kısa sürede yok etmenizi sağlıyor.

Scythe

Eşit güç ve beceri yeteneği gerektiren oyun, yükseltmeler ile birlikte en iyi dex silahlarından birisi haline geliyor. Daha büyük olması sayesinde menzili arttıran Scythe, her vuruşta iyi hasarlar çıkartır ve ağır kanamalar yaratıyor. Spinning Slash adlı yeteneğe sahip olan silah, dönerek hasar veriyor

Wakizashi

Katana kadar ünlü olmasa da Wakizashi, ikonik bir Japon silahı. Katana’nın hançer şeklindeki modeli olan Wakizashi, gerçek yükseltilmesiyle çok daha etkili hale geliyor. Normal hançer hareketiyle seri bir şekilde hasar verebilirsiniz. Tek başına büyük hasarlar vermediğinden dolayı ikinci silahı doğru seçmelisiniz.

Bu silahlar en iyi dex silahları arasında yer alıyor. Ancak alternatif arayanlar; Parrying Dagger ve Hookclaws gibi diğer iki seçeneği de değerlendirebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir