Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, aldığı kararla Ekşi Sözlük’ün  erişim engeli hanesine artı bir daha yazdı. Ekşi Sözlük, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle kapatıldı. Kutsal bilgi kaynağı, eksisozluk111.com domain adresi üzerinden erişilebileceğini belirtti. 

Ekşİ Sözlük, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkilerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız.”

Ekşi Sözlük Erişim Engeli
Ekşi Sözlük Erişim Engeli

BTK’nun Aldığı Karar

İlk olarak 21 Şubat’ta BTK tarafından alınan kararla erişimi engellenen Ekşi Sözlük yaptığı itirazla 2 Mart’ta engeli kaldırtmıştı.  Ancak BTK tekrar itiraz ederek Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, tekrar erişim engeli getirmişti.

Ekşi Sözlük, engel kararlarına rağmen 13 Mayıs’ta eksisozluk2023.com adını alarak devam etmeyi amaçlamıştı ancak Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tekrar kapatıldı. Site idaresi, 2 gün sonra eksisozluk42.com alan adını aldı, fakat Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yeniden erişime engellendi.

Güncel olarak eksisozluk1923.com adresi 14 Aralık’ta Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime kapatıldı. En son BTK tarafından alınan kararla eksisozluk1999.com da erişim engeli yedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir