Sık sık ekran görüntüsü alan ve bu görüntüleri paylaşmak isteyenler için Google işleri kolaylaştırıyor. Google Fotoğraflar’a yeni ekran görüntüsü kısayolu geliyor.

Kullanıcıların Google Fotoğraflar’ı kullanırken ekran görüntülerine ulaşması için kitaplığa giriş yapması gerekiyordu. Ancak yaygın bir şekilde kullanılan bu özellik için Google şimdi yeni bir hamle yapıyor. Uygulamaya eklenen yeni özellik sayesinde kullanıcılar doğrudan ekran görüntülerine erişim sağlayabilecek .

Android için Google Fotoğraflar indir
iOS için Google Fotoğraflar indir

Google Fotoğraflar’ın yeni kısayolu ne işe yarıyor?

Uygulamaya, doğrudan ekran görüntüsü klasörüne ulaşmayı sağlayan yeni bir kısayol eklendi. Yeni bir kısayol ile bu kolaylığı sağlayan Google, uygulamadaki verimliliği arttıracağı gibi zaman kaybını da önleyecek. Bu kısayolu kullanmak isteyenlerin ise yapması gereken ana ekranda bulunan simgeye uzun basmak. Ardından açılacak yeni sekmede kısayolu görmek ve doğrudan ekran görüntülerine ulaşmak mümkün olabiliyor.

5.97 sürüm ile gelen yeni özellik için kullanıcıların uygulamayı güncellemesi yeterli. Üstelik ekran görüntüsü klasörünü sık sık kullanıyorsanız daha farklı bir yöntem de deneyebilirsiniz. Kısayolu, Google Fotoğraflar menüsünden ayırıp doğrudan ana ekrana aktarmak isteyenler, sürükle-bırak yöntemini tercih edebilir.

Kullanım arttıkça yaşanacak fotoğraf karmaşıklığını ortadan kaldırmak isteyen Google, yaptığı yeni hamle ile fotoğrafların ayrıştırılması ve hızlı şekilde bu bölümlere ulaşılmasını sağlamış durumda.

Google Fotoğraflar

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir