Konami tarafından özel olarak geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde ön sürümü ile piyasaya sunulan eFootball 2022 kısa süre içerisinde en çok eleştirilen oyunlardan birisi haline geldi. İşte ünlü oyun analizleri ve kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlara göre oyunun başarısız olmasındaki ana etkenler ve detaylar.

Yıllardan beri Türkiye genelinde en popüler futbol oyunlarından birisi olan Pro Evolution Soccer, 2021 yılı itibariyle radikal bir değişiklik geçirdi. KONAMI tarafından resmi bir tanıtım yapılarak oyunun isim ve içeriğinde yapılan değişikliklere dair detaylara yer verildi. Hemen sonra oyun için dünya genelinde milyonlarca kullanıcı erken sürümü oynamaya başladı. Ancak eleştiriler kısa süre içerisinde oyunun önüne geçti. Tarihinin en kötü oyunu olarak ilan edilen eFootball 2022’de öncelikle yeni bir isimlendirme çok fazla ilgi görmedi. Yıllardan beri PES’in hayranı olan milyonlarca kişi, yeni ismi oyunu beğenmediğinden dolayı çok fazla beğenmezken PES 2022’nin piyasaya sunulmasını istedi

Oyun motorunun eksiği çok fazla

Grafiklerin çok kötü olması, büyük popülerliğe sahip olan futbolcuların çok kötü bir şekilde modellenmesi eleştiri çeken bir diğer nokta oldu. Oyunu oynamaya başlayan milyonlarca kullanıcı, mevcut oyunu mobilden devşirilmiş ve hızlı bir şekilde bilgisayarlar için uyarlanmış bir sürüm olduğunu dahi öne sürdü. Paylaşılan fotoğraflar ve ekran görüntülerinde dahi futbolcuların çok kötü bir şekilde tasarlanmış olması dikkatlerden kaçmadı.

Eleştiri çeken karelerden biri şöyle;

eFootball 2022 2 1

Kalede durmayan kaleciler

Grafiklerdeki bu kötü performans aynı zamanda animasyonlarda da net bir şekilde görülebiliyor. Oyun oynayan kullanıcılar, oyuncuların top kontrollerinden futbol dışındaki diğer animasyonlara kadar pek çok detay için eleştirel bir değerlendirme yaptı. Bu bakımdan sadece futbol oynandığı sıralardaki içerikler değil, oyunun diğer bölümlerindeki içerikler de şu an için kullanıcıların beğenisini kazanamadı. Oyun içerisinde pas vermek ve ara paslar yapmak çok zor olduğu gibi kalecilerin kaleyi terk edip saha dışındaki yerlere gitmesi de yine oyuncuları zorlayan detaylar arasında yer aldı.

fails

Oyundan ilginç kareler ve hayranların uyarlamalarından bir örnek

Çok basit bir futbol oyunu olarak değerlendirilen yeni versiyon, şu an için KONAMI’nin önünde çok büyük bir sorun olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. KONAMI tarafından buna nasıl bir çözüm bulunacağı, oyunun beklentileri karşılayacak şekilde yenilenip yenilenmeyeceği, yeni sürümde nasıl farkların yaratılacağı ise şimdiden merak uyandırmış durumda.

Şirket ön sürüm olarak duyurduğu yeni oyunun tam sürümünü önümüzdeki dönemlerde oyuncular ile buluşturacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir