Harvard Üniversitesi ve MIT başta olmak üzere dünya genelinde isim yapmış olan pek çok üniversiteden online eğitimler almanızı sağlayan bir platform mevcut. Bizde bu platformu yani edX’i yakından inceledik. 

Günümüz iş dünyasında bir tek üniversite mezunu olmak ya da sadece bir tane yabancı dil bilmek gibi vasıflar yeterli olmuyor. Daha fazla yabancı dil bilmeli ve üniversite diplomasının yanına sertifika ile birlikte eğitim belgeleri de eklemelisiniz. Aranan bu özellikleri sağlamak için ise yorulmanıza gerek yok. Çünkü edX gibi eğitim platformları sayesinde, dünya çapında kendini ispatlamış üniversitelerin eğitim programlarına katılabilir ve buralardan alacağınız sertifikalarla CV’nizi güçlendirebiliyorsunuz.

Bahsini ettiğimiz platform edX üzerinden katılım sağlayabileceğiniz pek çok farklı eğitim programları mevcut. Tamamıyla çevrimiçi olan bu eğitimlere katılım sağladığınız zaman, konu ile ilgili olarak pek çok yazılı ve görsel kaynağa ulaşma ve o onu hakkında uzman kişilerin anlatımlarını dinleme imkanınız oluyor. Bireysel kullanımlara ek olarak edX Business hizmetini kullanan şirketler, şirket bünyesinde mevcut olan tüm çalışanlarının ayrıntılı olarak edX eğitimlerinden yararlanmalarını sağlayabilirler.

edX üzerinden nasıl ders alınır?

sol9
  • Buradan edX’i açın,
  • Register butonuna tıklayarak kayıt olun, 
  • Size uygun bir program ve dersi seçenek kayıt olun.

Platforma kayıt işlemi yapıldıktan sonra ücretsiz olarak da katılım sağlayarak eğitim alabileceğiniz programlar mevcut. Fakat eğitim sonrası adınıza düzenlenmiş olan ve eğitiminizi belgeleyen bir sertifika talebiniz var ise, dolar üzerinden önceden belirlenmiş olan ücreti ödüyorsunuz. Ücretli eğitimlerin ise fiyatları diğer online eğitimlere kıyasla biraz yüksek. ncak alacağınız eğitimlerin dünyanın en prestijli üniversiteleri tarafından verileceğini ve aldığınız sertifikaların her yerde geçerli olacağını unutmamanız gerekiyor.

edX üzerinden eğitim veren kurumlar ve dersleri

f5fb4e2ac056c60de1c7e20914a65b5e0cd79ae6

edX eğitim platformu bünyesinde uluslararası alanda kendisini ispatlamış olan pek çok kurumdan ve üniversiteden birçok alanda eğitim alabilirsiniz.  Ücretli ve ücretsiz olarak ders alabileceğiniz kurumlar ve eğitim programlarından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

edX’te mimarlık, kültür ve sanat, teknoloji, kimya, kimya, iletişim, bilgisayar bilimi, gıda ve beslenme, iş güvenliği, felsefe, fizik, bilim, tıp gibi pek çok alanda aşağıdaki üniversitelerden ders alabilirsiniz:

  • Harvard,
  • Boston,
  • MIT,
  • Sorbonne,
  • Hong Kong,
  • Caltech,
  • Columbia,
  • Oxford

Üniversiteler dışında sektörün öncü firmalarından da dersler alarak, CV’nizi güçlendirmeniz mümkün:

  • Microsoft
  • IBM
  • Amazon Web Services

edX eğitimlerinin avantajları nelerdir?

Udemy vb. platformların online eğitim fiyatları ile kıyas yapıldığı zaman edX certificate eğitim programları yüksek olarak gelebilir. Bu yüksek fiyatların sebepleri elbette dolar üzerinden belirleniyor olması. Fakat edX üzerinden alacağınız eğitimler arasında birçoğuna ücretsiz katılım sağlayabiliyor ve bazılarında ücretsiz sertifika da alabiliyorsunuz. 

Ücretsiz edX eğitimleri

university resources

edX üzerinden ücretsiz olarak alabileceğiniz pek çok online eğitim programı mevcut. Adınıza düzenlenmiş olan bir sertifika ya da eğitimlerin temel programları dışında bir isteğinizin olması durumunda belirli bir ücret ödemeniz gerektiğini unutmayın. edX üzerinden katılabileceğiniz eğitimler ve kurumlardan bazıları şu şekilde;

edX üzerinden katılım sağlayacağınız eğitim programları ile kendinizi geliştirebilir ve iş dünyasına kendinize güvenen bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir