Geçici bellek olarak bilinin ECC RAM nedir, ne işe yarar ve normal RAM’den farkı nedir? Bu yazımızda ECC RAM ile alakalı tüm sorularınızı yanıtlıyoruz.

ECC RAM’ler Türkçe hata düzeltme kodu ve hata düzeltilmib Bellek RAM modelleri, sunucu RAM’i olarak da bilinir. PC kullanıcıları için çok önemli olmasa da. Sunucunun hayatını kurtarmak için yapılandırılmıştır. ECC RAM aslında özel bir RAM türüdür. Ana görevi veri kaybını en aza indirmek ve olası hataları önlemektir. Peki ya ECC RAM ve normal RAM’den farkı nedir?Birlikte görelim

Anakartınız ne kadar RAM destekliyor?

ECC RAM ne işe yarar?

Veritabanı ve sunucu hataları, özellikle verilerin çok hassas olduğu işletmeler için önemli bir risk oluşturmaktadır. B. Banka, sistemde meydana gelebilecek herhangi bir elektrik kesintisi veya hatası RAM’de veri kaybına neden olacaktır. Bu nedenle, ECC RAM, normal RAM’e kıyasla bu verilerin kurtarılmasını sağlar.

ECC RAM ile normal RAM arasındaki fark nedir?

RAM, bilgisayarınızın ayrılmaz bir parçasıdır ve geçici depolama görevi görür. Peki ECC RAM ile normal RAM arasındaki en büyük fark nedir ECC RAM normal RAM’den daha yavaştır. Veri kurtarma, ECC RAM’de gerçekleştirilebilir, ancak normal RAM’de yapılamaz.

ECC RAM’i kimler kullanmalı?

Sunucunuz yoksa ECC RAM kullanmanıza gerek yoktur. Oyuncular ve PC kullanıcıları için normal bilgisayar RAM’i kullanmak daha sağlıklıdır. Bunun nedeni, yukarıda belirtildiği gibi ECC RAM’in normal RAM’den daha yavaş olmasıdır. Performans hızı, bir bilgisayarda veri kaybından daha önemlidir.

ECC RAM’in özel bir RAM türü olduğunu ve bu nedenle normal RAM’den daha pahalı olduğunu unutmayın. Örneğin, 16GB 2666MHz DDR4 ECC RAM’in fiyatı 2500 Türk Lirası civarındadır ancak bu özelliklere sahip normal RAM’leri yarı fiyatına bulabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir