En büyük alışveriş sitelerinden biri olan eBay, 1000 çalışanını yani tam zamanlı çalışanlarından %9’unu işten çıkaracağını açıkladı. 

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Google, Discord, Twitch, Unity, Riot Games gibi şirketler çalışanlarını çıkaracaklarını açıkladı. Bir işten çıkarma haberi ise eBay’den geldi. eBay, geçen çeyrekte 1.3 milyar dolarlık kâr açıklamış olmasına rağmen şirketin CEO’su Jamie Iannone, şirkette değişikliğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Bu yüzden tam zamanlı çalışanlarından 1000 kişiyi işten çıkarma kararı aldı. Bu karar eBay’in, kısa süre önce İsrail’deki 250 çalışanından neredeyse 25’ini çıkarma kararından sonra gündeme geldi. 

eBay CEO’su Jamie Iannone’nin açıklaması

Jamie Iannone, çalışanlarına gönderdiği notta, son üç senede yapılan temel değişikliklerin müşteri memnuniyetini artırdığını, ancak eBay’in hızlı kararlar verebilmesi için ekipleri daha iyi organize etmesi gerektiğini vurguladı. Daha verimli olmak amacıyla ise bazı ekiplerin birleştirileceğini açıkladı. Jamie Iannone çalışanlarına ilettiği notta “Stratejimize uygun ilerleme kaydederken, büyüme hedeflerimiz genel çalışan sayımız ve giderlerimizin gerisinde kaldı” açıklamasında bulundu. Ayrıca ABD’deki tüm çalışanlarına uzaktan çalışma çağrısı yaptı. 

CEO Jamie Iannone
CEO Jamie Iannone

eBay gibi büyük teknoloji şirketlerinin çalışanlarını işten çıkarmasının sebebi, yıl içerisinde bir çok çalışanı bünyelerine dahil etmesi olduğu düşünülüyor. Çalışanların bu şekilde ekonomik belirsizlikte olması, çalışanlar tarafından şirkete olan güvenin sarsılmasına yol açıyor. Bu duruma rağmen şirketlerin uzun vadede sürdürülebilir büyüme hedefinde bu hamle şirketleri büyük ölçüde geliştiriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir