Ülkemizde uzaktan eğitime geçilme sebebi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA servisi üzerinden online eğitimlerin başlayacağı belirtiliyor. Bizde sizlere EBA hakkında rehber içerikler sunmaya devam ediyoruz. EBA’ya daha öncesinde kimlik numarası ve EBA şifresi ile giriş yapılabiliyordu. MEB kısa bir süre önce öğrenciler için EBA’ya e-okul ile giriş sistemini aktif hale getirdi. Öğretmenler ise bu noktada tahta üzerinde bile EBA’ya MEBBİS şifreleri ile giriş yapabiliyorlardı. Bu durum ise sınıf içerisinde öğretmenin MEBBİS bilgilerini riskli bir hale getiriyordu. MEB ise öğretmenlerin etkileşimli akıllı tahta üzerinden EBA’ya güvenli giriş yapabilmeleri için yeni bir sistemi olan EBAKOD sistemini aktif etti. Bizde sizlere bu içeriğimizde EBAKOD nedir ve nasıl kullanılır sorularının cevabını vermeye çalıcağız.

EBAKOD nedir?

Öğretmenler telefon veya tabletleri üzerinden EBAYA MEBBİS üzerinden giriş yaptıktan sonra akıllı tahtaya giriş yapabilmeleri için 15 dakika geçerli olan güvenlik koduna EBAKOD denilmektedir. Öğretmenlerin EBA şifre değişikliklerinden sonra EBA giriş sistemi için bu yöntem alternatif olarak geliştirildi. Mebbis şifreniz ile veya EBAKOD uygulaması ile de giriş yapabilirsiniz.

EBAKOD nedir? Nasıl kullanılır?

Öğretmenler tablet veya telefonları üzerinden EBA’ya Mebbis şifreleri ile giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümdeki profil fotoğrafı kısmından EBAKOD oluştur bölümüne tıklamaları gerekiyor. EBAKOD bu noktada tek kullanımlık bir şifre oluşturacaktır. Bu şifre 15 dakika boyunca geçerli olacak ve akıllı tahta üzerinden EBA girişi yapmak için bu kod kullanılabilmektedir. Dilerseniz EBA Kod nedir? Nasıl kullanılır? Videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir