EA yeni bir hile önleme sistemi duyurdu. FIFA 23, ilk kez en temel düzeyde çalışacak yeni bir hile önleme sistemine sahip olacak. İşte yeni anti hile sistemi hakkındaki detaylar;

Electronic Arts için bu sefer Amazon devrede

Electronic Arts (EA), yeni bir hile önleme sistemi sunmak için hazırlanıyor. FIFA 23 futbol oyunu ile birlikte kullanılacak yeni sistem, hile yapanların geçişine izin vermeyecek. Böylece oyun deneyiminiz olumsuz etkilenmeyecek.

EA hilelerin önüne geçmeye çalışıyor

Özellikle online oyunlarda insanlar sıklıkla hile ile karşılaşmaktadır. Bu da oyunu ciddi anlamda etkileyen olumsuz bir etki yaratıyor. Geliştiriciler de her zaman oyunlardan alınan keyfi olumsuz etkileyen hilelerle başa çıkmanın bir yolunu arasa da bugüne dek hileleri büyük ölçüde engelleyebilecek bir sistemden söz edilememişti.

Bir oyun geliştiricisinin hile yazılımlarına karşı verdiği mücadelenin önemli ve son örneği Electronic Arts’ın yeni bir hile önleme sistemi oldu. Video oyun sektörünün en önemli şirketlerinden biri olan EA, yeni bir sistem duyurdu.

FIFA 23 ile kullanıma yönelik yeni hile koruma sistemi

EA, PC oyunları için geliştirdiği hile koruma sistemi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bu sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen futbol oyunu FIFA 23’te ilk kez EA AntiCheat (EAAC) adlı yeni bir sistemin kullanılacağı söyleniyor. Verilen bilgilere göre yeni sistem tüm oyunlara eklenmeyecek. Bunun yerine FIFA 23 gibi gerekli görülen oyunlara dahil edilecek. Bu şekilde bazı insanlar oyunun eğlencesini bozamayacak.

Şirket yeni hile sisteminin işletim sistemi çekirdeğinde çalışacağını söyledi. Yani sistem temel seviyede çekirdek, donanım ve yazılım arasında bir köprü görevi görecek. İşletim sistemi çekirdeği düzeyindeki bir hile önleme sistemi de bazı güvenlik sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle geliştirilen sistem mahremiyet ve güvenlik konusunda endişe duyan bazı kişilerin hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

Paylaşılan bilgilere göre günümüzde birçok hile çekirdek seviyesinde çalışmaktadır. Bu nedenle normal kullanıcı modunda çalışan sistemler oyundaki hileleri tespit edememekte ya da engelleyememektedir. Söz konusu hile önleme sisteminin oyunu olabildiğince adil kılmak ve hile ile mücadele edebilmek için kullanıcılara sunulacağı aktarılıyor.

FIFA 23 ne zaman çıkacak?

FIFA 23, 30 Eylül 2022’de PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Stadia ve Xbox One için çıkacak.

Peki sizler Electronic Arts’ın getirdiği yeni sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni sistem farklı güvenlik sorunlarına neden olur mu? Aşağıdaki yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir