Electronic Arts tarafından yapılan FIFA serisi, dünyanın en popüler oyunları arasında yer alıyor. FIFA ve Electronic Arts’ın arasındaki sözleşmenin bitmesinin ardından 2023 yılından itibaren FIFA serisinin adının EA Sports FC olarak değişeceği söylenmişti. Electronic Arts yeni markası olan FC hakkında ilk defa resmi bilgiler paylaştı.

EA Sports FC markasının bir ” futbol vizyonu” olduğunu söyledi. Şirket, e spor ürünleri, çevrim içi oyunlar, mobil ve konsol ürünleriyle milyonlarca taraftarı bir araya getirerek oyuncular arasında bir etkileşim oluşturmayı planlıyor. Futbol deneyimini farklı bir yere taşımak ve futbol heyecanını en doruk noktalarda yaşatmayı hedefleyen şirket, yeni markasının logosunu yayınladı.

Electronic Arts yeni markası FC için birbirinden güçlü ortaklarla çalışmaya başladı. Şirketin yeni ortakları arasında, Premier Leauge, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, WSL, NWSL, CONMEBOL gibi isimler yer alıyor. Ayrıca, küresel futbol arenasında yer alan bir çok isim ve marka da bugünden itibaren EA Sports FC logosunu eklemeye başlayacak.

EA Sports FC Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Nick Wlodyka, konuya ilişkin olarak “EA Sports FC’nin hikayesi burada başlıyor. Küresel futbol topluluğunu bir araya getiren 30 yıllık liderlik üzerine yepyeni bir futbol deneyimi ve futbolseverlerin öncelikli olduğu bir gelecek inşa ediyoruz. EA Sports FC bu spor için yeniliğin ve değişimin bir sembolü olacak. Temmuz ayında tüm futbolseverlere bu deneyimin geleceği hakkında daha fazla bilgi vermek için sabırsızlanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

EA Sports FC marka logosu paylaşıldı

Şirket marka logosunun hikayesini “Tasarım konusunda futboldan ilham alan yeni marka, futbolu çok boyutlu olarak temsil eden, futbol kültüründe yer alan üçgen şeklini esas alıyor. Pas tekniklerinden set oyunlarına kadar kullanılan üçgen şekli, EA SPORTS futbol deneyimlerinin köküne işlenmiştir: İlk 8-bitlik oyunların izometrik görüş açısından oynanmasından, en modern oyunlarımızın her pikselini oluşturan üçgen poligonlardan oluşmasına, maçlarda her sporcunun üzerinde görünen ikonikleşmiş oyuncu gösterge sembolüne kadar…” olarak anlattı.

Oyuncular ilk EA Sports FC oyununda 19 binden fazla tam lisanslı oyuncuya erişebilecek

EA Sports FC Logo

Oyuncular, 2023 yılı içerisinde yayınlanacak olan ilk EA Sports FC oyununda 19 binden fazla tam lisanslı oyuncuyu, 700 takımı ve 30 ligi deneyimleyebilecek. 300 den fazla küresel futbol ortağı tarafından desteklenen bu oyunda, kadın futboluna da yer verileceği, oyunculara eşsiz ve rakipsiz bir futbol deneyimi sunulması hedefleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir