EA, Rusya ile ilgili tüm içeriği oyunlarından kaldıracağını açıkladıktan sonra tüm hizmetlerini kapattı.

EA, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin bir açıklama daha yaptı. Diğer birçok video oyun şirketi gibi Rusya’da da artık oyun, ürün veya hizmet satmayacaklarını açıkladılar.

EA, internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında şu açıklamayı paylaştı:

“Ukrayna’da ortaya çıkan savaş karşısında üzüntümüzü sizlerle paylaşıyoruz ve dünya çapında barış ve işgale son verilmesi çağrısında bulunanlara katılıyoruz. Ukrayna halkıyla dayanışma içindeyiz. Öncelikli endişemiz, özellikle meslektaşlarımız ve ortaklarımız olmak üzere bölgedeki kişilerin süregelen güvenliğidir ve hâlihazırda devam eden projelerimizin ötesinde onlara en iyi şekilde nasıl yardımcı olabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz. Bu savaş devam ederken, sanal para paketleri de dahil olmak üzere oyunlarımızın ve içeriğimizin Rusya ve Belarus’ta satışını durdurma kararı aldık. Sonuç olarak oyunlarımız ve içeriğimiz artık Rusya bölgemizdeki mağazalarımızdan satın alınamayacak. Ayrıca oyunlarımızı mağazalarından kaldırmak ve bölgede yeni oyun içi içeriğin satışını durdurmak için platform ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz.”

Spotify tepki olarak Rusya’daki ofisini süresiz kapatma kararı aldı

EA, Rusya’da ofisi kapatabilir

Şirket ayrıca “oyunlarının ve projelerinin diğer alanlarını aktif olarak değerlendirdiğini” belirtti. Bunun ne anlama geldiği açık olmasa da, EA ülkedeki herhangi bir projeyi veya ofisi kapatmayı düşünebilir.

Birkaç gün önce EA, Rus milli takımını ve kulübünü popüler FIFA ve NHL oyunlarından çıkardığını duyurdu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir