Electronic Arts yaptığı son açıklama ile 670 kişinin işten çıkarılacağını ve bazı projelerin de iptal edileceğini duyurdu.

Son dönemlerde oyun sektöründeki işten çıkarmalar, sektörün ciddi bir kriz içerisinde olduğunu gözler önüne sermişti. 2023 yılının kötü geçmesinin ardından gözler 2024’e çevrilmiş olsa da 2024 yılında da akım devam ediyor. Geçtiğimiz gün Sony, PlayStation bölümünde yapacağı işten çıkarmalar için resmi açıklama yapmıştı. Bugün ise benzer bir gelişme Electronic Arts’tan geldi. EA, iş gücünün yüzde 5’i kapsayacak şekilde 670 kişiyi işten çıkaracak. Bu işten çıkarmalarla bazı projeler de iptal edilecek.

EA, Oyun Projelerini İptal Ederek İşten Çıkarmaya Gidiyor
EA, Oyun Projelerini İptal Ederek İşten Çıkarmaya Gidiyor

Star Wars FPS İptal Edildi

2022 yılında başlatılan Star Wars projesi işten çıkarmalar sonrasında iptal edilecek ilk proje oldu. konuyla ilgili ilk açıklama CEO Andrew Wilson’dan geldi. Açıklamalarda EA’nın kendi lisanslı projelerine odaklanacağı ifade edildi. Resmi açıklamada “Bir projeden uzaklaşmak her zaman zordur. Bu karar ekibin oyun için sahip oldukları yetenek, azim veya tutkunun bir yansıması değildir.” denilen açıklamada EA’nın Star Wars projesinde işten çıkarılmayan kişilerin diğer projelere kaydırılacağını da duyurdu. Dağılımda ekibi güçlenecek oyunlar ise Apex, Iron Man olacak. EA’da işten çıkarmalar öncesinde Battleield oyun direktörü Marcus Lehto da işten ayrılmıştı.

2023’te toplam 10.500 kişinin işten çıktığı oyun sektöründe 2024’ün ilk aylarında rakam 8000’e ulaştı. Sektörde benzer kararların gelmesi bekleniyor.

EA
Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir