E-ticarette Küresel Ödeme Trendleri 2022 raporu ile yeni trendler ortaya çıkarıldı. Rapora göre e-ticarette mobil kullanımın ağırlığı yüzde 59’a ulaştı.

Mobil cihazların hakimiyeti her alanda kendini gösteriyor. E-ticarette mobil trend hız kazanırken Küresel Ödeme Trendleri 2022 raporunda da bu durum kanıtlandı.  Kullanıcıların dijital cüzdanları benimsediği de yeni rapordaki dikkat çeken ayrıntılardan birisi oldu. Zira dijital cüzdan kullanım oranı yüzde 48,6’ya artmış durumda. Alternatif ödeme sistemlerine olan ilgi, nakit kullanımını da düşürüyor. Sektörel olarak tahminler ise nakit kullanımının 2025 yılına kadar yüzde 9,8’e gerileyeceği yönünde.

Mobil e-ticaret masaüstünü geçti

Raporda mobil e-ticaret, masaüstü e-ticareti geçmeyi başardı. Yüzde 59 oranında paya sahip olan mobil cihazlar, e-ticaret için mobilin ne kadar önemli olduğunu da ortaya koydu.  Konuyla ilgili açıklamalar yapan Sipay CEO’su Semih Muşabak, “Merkez bankalarının şahin politikaları ve uluslararası finans otoritelerinin ekonomik görünüme ilişkin yorumları ekonomide bir dönüşüme işaret ediyor. Bank of America ekonomistlerinin dünyanın ekonomik açıdan bir paradigma değişiminde olduğuna dair yorumlarını doğrulayan bu gelişmeler, ödemeleri zamandan, mekandan ve hiyerarşiden kurtaran yenilikçi çözümlere ihtiyacı destekliyor” dedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir