Girişimlerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’lerin e-ticarette işlerini kolaylaştıracak ipuçları Generali Sigorta’dan geldi.

İşte E-ticarette KOBİ’lerin işini kolaylaştıracak 7 ipucu

Bilgileriniz temel düzeyde olsun

E-ticarette başarıya ulaşmak isteyen KOBİ’ler için ilk öneri temel düzeyde bilgili olunması yönünde. E-ticaret sitesinin kurulmasından tedarik zincirinin yönetimine kadar e-ticaretin her alanında temel düzeyde bilgi sahibi olunması, alınacak kararlarda önemli avantaj sağlıyor.

Pazar araştırması

E-ticaret alanında yapılacak çalışmalarda pazar ve rakip araştırmalarının yapılması oldukça önemli. Ürün, rekabet, müşterinin beklentileri, ilgili pazarda yaşanan sorunlar gibi farklı konularda yapılacak araştırmalar, girişimin ilk andan itibaren fark yaratmasını sağlar. Ayrıca sektördeki boşluklardan yararlanılması için önemli avantajlar da sağlanabilir.

Pazarlama

Başarısız girişimlerin büyük bir bölümünde pazarlamanın gider olarak düşünülmesi gibi bir hata yapılmaktadır. Yeni bir ürün ya da hizmetin müşterilere ulaşması adına tanıtımının yapılması gerekir ve bu anlamda doğru bir pazarlama stratejisine ihtiyacı vardır. Pazarlama çalışmaları için giderden ziyade doğru bir bütçe çalışması yapılmalıdır.

Profesyonel yardım

E-ticaret çok farklı alt kanalları bulunan bir organizasyondur. Bir kişinin ya da ekibin e-ticaret projelerinde eksikleri olabileceği gibi pazarlamadan yazılıma kadar farklı alanlarda gerektiği anlarda profesyonel yardımlar alınmalıdır.

Stok

Stok yönetiminde oluşabilecek aksaklıklar zincirleme pek çok farklı probleme yol açabilmektedir. Bu nedenle e-ticaret sistemlerinde stok ve entegrasyona özel bir önem verilmesi gerekir. Böylece stok ve buna bağlı sorunların oluşması ilk günden itibaren önlenebilir.

Müşteri ilişkileri

Müşterilerin memnun kalması, daha fazla kişiye ulaşmada ve yeniden satış yapmada en kritik noktalardan birisidir. Bu nedenle müşterilerin analiz edilmesi, mevcut sorunların giderilmesi ve memnuniyetin sağlanması için yeniliklerin sunulması gerekir.

Yasal zorunluluklar

E-ticarette KOBİ’lerin işini kolaylaştıracak 7 ipucunun sonuncusu ise yasal zorunluluklar. E-ticaret yapmak isteyen her kişinin ve şirketin olduğu gibi KOBİ’lerin de yasal zorunlulukları vardır. İhracat, ithalat gibi yapılacak çalışmalara bağlı olarak mutlaka bilgi alınması gerekli.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir