Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen World E-Commerce Forum bugün kapılarını açtı. E-ticaret devlerinin bir araya geldiği etkinlik, 30 Eylül’e kadar devam edecek ve farklı etkinliklere sahne olacak.  

World E-Commerce Forum adıyla düzenlenen ve bu yıl 9. kez kapılarını açan forumda bugün açılış yapıldı. 150 bini aşkın B2B buluşmasına sahne olması beklenen forumda, özellikle Türk tedarikçilerin iş birlikleri ve e-ticaret pastasından daha fazla pay alması üzerine çalışmalar yapılacak.

World E-Commerce Forum: E-ticaretin Davosu

E-ticaretin Davosu olarak da tanımlanan World E-Commerce Forum,  İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 28 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak bu etkinlikte, 34 ülkeden 20 bini aşkın katılımcı yer alacak. Türkiye’nin e-ticaret alanında konuşulmasında da etkili olan foruma, sektörün ve kamunun önde gelen isimleri de katılacak.

Ticaret Bakanlığı, Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER), E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), Kargoist ve Startup Centrum tarafından desteklenen World E-Commerce Forum’nun ana sponsoru ise Türkiye İş Bankası. İlk günkü açılış konuşması ise WORLDEF Başkanı Ömer Nart tarafından yapıldı.

“Nihai hedefimiz 1 milyon B2B buluşmasına aracılık etmek”

Konuşmasında World E-Commerce Forum’un sağladığı avantajlara vurgu yaparak e-ticaret sektörünün geldiği durumu değerlendiren WORLDEF Başkanı Ömer Nart, “Foruma katılan pazaryerlerinin e-ticaret pastasındaki payı, 250 milyar dolar civarında. World Ecom Forum, e-ticaretteki global potansiyeli ortaya çıkarmak ve kullanmak üzere B2B eşleştirme konsepti sunuyor. Foruma özel olarak geliştirdiğimiz DealMaker B2B eşleştirme uygulaması ile önemli iş birliklerine aracılık edeceğiz. Workshoplar, paneller, B2B eşleştirmeler ve sürprizlerle dolu bu global e-ticaret networking organizasyonunun her anlamda verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

“20 bin kişiyi ağırlıyoruz”

Sözlerini “Bölgenin en büyük e-ticaret etkinliği olan ve ‘E-Ticaretin Davos’u’ olarak nitelendirilen World E-Commerce Forum’da, ulusal ve global e-ticaret ekosistemindeki önemli paydaşlar 3 gün boyunca iş birliği fırsatlarını değerlendirecek. Bu yıl yaklaşık 20 bin kişiyi ağırlıyoruz. Nihai hedefimiz World E-Commercial Forum aracılığı ile 1 milyon B2B iş görüşmesine aracılık etmek. Bunu başarabilirsek önümüzdeki yıl World E-Commerce Forum’da 100 bin kişi, sonraki yıllarda 300 bin, 500 bin ve nihayet 1 milyon kişinin katılacağı bir forum düzenleyeceğiz. Gelecek yıllarda 1 hafta sürecek şehir etkinliği konsepti düşünüyoruz. WORLDEF olarak global e-ticaret ekosistemine katkı sunan bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” diyerek noktalayan Nart’ın ardından Avusturya Postanesi Yönetim Kurulu Üyesi Peter Umundum, MOKA CEO’su Halim Memiş, META Ülke Direktörü İlke Çarkçı Toptaş ve ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Emekçi gibi isimler konuşmalarını yaparak açılışa destek sağladı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir