Bu yıl 9’uncusu düzenlenen World E-Commerce Forum, son gün etkinlikleriyle sona erdi. Etkinlik kapsamında 150 bini aşkın B2b görüşme yapılırken 10 bini aşkın katılımcı fuara katıldı.

E-ticaretin Davos’u olarak adlandırılan World E-Commerce Forum, 28 Eylül ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 200’ü aşkın konuşmacının sunum yaptığı etkinlikte, B2B görüşmeler de dikkat çekti.

“Seçici alım dönemi başladı”

Etkinlik kapsamında en çok dikkat çeken konuşmalardan birisini ClickMeLive Genel Müdürü Emre İlban yaptı. Enflasyon ile seçici alım döneminin başladığını aktaran İlban, “Dünya genelinde artan enflasyon sebebiyle genel giderler arttığı için insanlar artık teknolojide de seçici satın alım yapmaya başladı. Dolayısıyla e-ticaret artık eskisinden daha zor” dedi.

2023 yılında yeni bir krizin beklenildiğine dikkat çeken Analytica House CEO’su Kıvanç Ünal ise ABD ve Avrupa’nın bu durumdan etkileneceğini söyledi. Konuşmaların genelinde zorlu geçecek bir e-ticaret dönemine dikkat çekilirken yeni bir e-ticaret yeni yol haritasının çizildiği ve buna uyum sağlanması gerektiği vurgulandı.

3 gün süren etkinlikte e-ticaretin gelişimi, hızı, müşteri deneyimi ve strateji gibi farklı başlıklar altında oturumlar gerçekleştirildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir