e-Devlet üzerinden mahkeme tutanağı nasıl talep edilir? Sadece birkaç adımda e-devlet kayıtlarınızı arayabilirsiniz.

İlk olarak 2008 yılında halka açılan ve şu anda 6.000’in üzerinde hizmet sunan E-Devlet, davalarınızda size yardımcı olabilir. Sadece birkaç dakika içinde e-Devlet davanızı sorgulayabilirsiniz.

Mahkeme Dosya Takibi, Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet Kapısı’na sunduğu en önemli hizmetlerden biridir. Bu e-devlet hizmeti sayesinde, T.C. kimlik numarasına göre sınıflandırılan tüm işlemleri tek bir ekrandan görüntüleyebilir ve aynı anda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Davaların e-Devlet Yoluyla İncelenmesi

Adalet Bakanlığı ve e-Devlet ile ortak yürütülen BAP incelemesi iki aşamadan oluşuyor. İlk etapta T.C. Kimlik numaranız altında kayıtlı davaları tek ekranda görebilirken, ikinci adımda dava dosyalarınızı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

e-Devlet Dava Bilgilendirme Servisi sayesinde, davanın konusu, tarafları, duruşma tarihleri, davanın seyri, savcı tarafından karara bağlanıp bağlanmadığı, kararın verilip verilmediği ve davanın seyri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

e-Devlet Kanununa nasıl başvuracağınızı merak ediyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

  • Adım 1: e-Devlet portalı kimlik doğrulama sistemine giriş yapın. Halihazırda bir hesap oluşturduysanız, T.C. Elektronik yönetimin ID ve şifre bölümünü doldurun. (Şifreyi almak için bu makaleyi okuyabilirsiniz)
  • Adım 2: Hesabınıza giriş yaptıktan sonra açılan ekranın arama bölümünde “Dava Dosyası Sorgulama (Adalet Bakanlığı)” ifadesini arayın.
  • Adım 3: Açılan ekranda adınızın altında açık olan dosyaları görebilirsiniz. Adalet Bakanlığınızla ilgili tüm dosyalar “Dava Dosyaları1 başlıklı bu bölümde görünecektir.
  • Adım 4: İkinci adım olan “Temel Dosya Bilgileri”nde her bir dosyanın detaylarına ulaşabilirsiniz.
  • Not: Şunu da belirtmekte fayda var: Adalet Bakanlığı dava inceleme ekranında görünen dosyalarınızda icra dosyaları ve Yargıtay dosyaları yer almıyor.

e-Devlet’in Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) hizmetleri ile yapmış olduğu sözleşme gereği icra dosyaları ve Dava Dosyası Sorgulama (Yargıtay) Yargıtay Tutanakları için “İcra Dosyası Sorgulama”ya gitmeniz gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir