Birkaç dakika içinde e-yönetim üzerinden nasıl ikametgah belgesi alacağınızı adım adım gösterdik. İşte tüm detayları “E-devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?” sorunun yanıtı;

Bürokratik işlemler için gerekli olan ikametgah belgeleri artık devletin elektronik portalından kolaylıkla alınabiliyor. Birkaç dakika içinde online olarak ikametgah belgesi alabilirsiniz Peki e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır? Soruların cevaplarını açık ve anlaşılır yönergelerle açıklıyoruz. İşte ikametgah belgesi almak için adım adım kılavuz!

e-Devlet ile ikametgah belgesi nasıl alınır?

  • Hesap bilgilerinizi kullanarak çevrimiçi olarak e-devlete giriş yapın.
  • Bul bölümünde, Yerleşim (Konut) ve Diğer Adres Belge Sorgulama’yı tıklayın.
  • Sertifika meynini okuduğunuzu onaylayın.
  • Belgeyi kimin alacağını açıklayın.
  • Belgeyi dışa aktarmak için bir neden seçin.
  • İkametgah sorgusunun bir kopyasını indirin.

Bürokratik işlemler için bu çok gereklidir. İkamet belgesi, resmi olarak nerede yaşadığımızı gösteren bir belgedir. Cep telefonu aboneliklerinden burs başvurularına kadar birçok işlemde her zaman “Gerekli Belgeler” listesine koyuyor. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinden temin edilebilecek bu belgenin alınması çok uzun bir uğraş ve zaman aldı. Ancak şimdi orijinal ikamet belgesini (orijinal, ıslak imza durumu) her yerden ve her zaman iki basit fare tıklamasıyla alabilirsiniz.

Online ikametgah belgesi nasıl alınır?

Önce e-devlet kapısına giriyoruz. Şifrenizi hatırlamıyorsanız giriş yapabilmek için anlaşmalı bankanın e-devlet veya internet bankacılığı hizmetinin TRID numarası veya şifresi de girebilirsiniz. Ayrıca kimlik kartınızı çipli aldıysanız, kartınız ile de giriş yapabilirsiniz.

Ardından arama bölümüne konutu girdikten sonra çıkan uyarı yazısını onaylamanız gerekmektedir.

Belge neden gönderilecek bölümünde Kuruma gönder seçeneğini etkinleştirebiliriz. Bir tesis size özel konaklama talebinde bulunmuşsa, talep belgesinde yer alan tarih ve numara bilgilerini tesis talebinin alt seçeneklerine eklemelisiniz. Kurum Adı sütununa bizden ikametgah belgesi talep eden firma/kuruluşu yazınız ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Ve barkodlu belge karşınızda.

Gelelim evrak temininde dikkat edilecek hususlara

Günde yalnızca bir belge oluşturmanıza izin verilir, ancak aynı belgeyi çoğaltabilir ve aynı kalitede kanallara sunabilirsiniz. Belgenin geçerlilik süresini belge üzerinde kolayca görebilirsiniz. Aldığınız ikametgah belgesi yanlış ise, adresinize veya Nüfus ve Yerli Hakları Genel Müdürlüğü çağrı merkezine en yakın ilçe siciline başvurabilirsiniz. Temsilciler bu konuda gerekli yönlendirmeyi yapacaklardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir