Türkiye’de mobil operatörler ile yapılan anlaşmalar sayesinde e-devlet kullanımlarının mobil veri tüketmesinin önüne geçildi.

Türkiye’deki vatandaşların e-devlet üzerinden yapacağı işlemlerde mobil uygulamaları kullanması giderek yaygınlaşıyor. Bu işlemlerin yapıldığı sırada mobil veri tüketmemesi için yapılan çalışmalar tamamlandı. Mobil operatörlerle yapılan anlaşmalar kapsamında e-devlet kullanırken cihazların mobil veri tüketmesinin önüne geçildi. Böylece kullanıcılar internet paketlerinden harcamayarak e-devlet üzerinden işlemlerini yapabilecek.

Android için e-devlet indir

iOS için e-devlet indir

e-devlet güncellemesi resmen duyuruldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından resmi olarak duyurulan gelişme, Türkiye’de hizmet veren tüm operatörler kapsıyor. e-devlet web tarayıcı ya da uygulama kullanımı gibi farklı e-devlet girişlerini kapsayan yeni düzenleme, mobil kullanımlarda kolaylık tanıyacak.

E-devlet 14 yılda 80 milyon aboneye ulaştı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, “Vatandaşlarımızın işlemlerini her koşulda yapabilmeleri için çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza güzel bir haber vermek isterim. Bundan sonra, mobil abonelerinin e-Devlet Kapısı kullanımı internet kotalarından harcanmayacak.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir