DxOMark, akıllı telefonları detaylı olarak test eden ve performanslarına göre derecelendiren bir kuruluştur. Şirket kamera testleriyle tanınıyor, ancak son zamanlarda ekran, pil vb. gibi diğer özellikleri de test ediyor. Bununla birlikte, birçok kişi DxOMark derecelendirmeleri şüphe duymaya başlamıştı. Hatta şirketin puanları satmaya başladığı bile iddia ediliyordu ki bugün DxOMark CEO’su Lei Jun’dan önemli açıklamalar geldi.

DxOMark en iyi ekrana sahip telefonlar belli oldu

Bazıları şirketin tehlikeye girdiğine inanırken, diğerleri sıralamalarının gerçek performansı temsil etmediğini söylüyor. Xiaomi 12S serisinin bu yıl piyasaya sürülmesinden sonra Xiaomi’nin kurucusu, başkanı ve CEO’su Lei Jun, DxOMark’ta bir kaza yaşadıklarını açıkladı. Şirket, alışıldığı gibi test için şirkete cihazın bir birimini göndermedi. Bunun üzerine DxOMark, inceleme için Xiaomi 12S Ultra’yı satın aldı. Testlerin sonuçlarını geçen ayın sonunda yayınladı.

DxOMark CEO’su şirketin puanları satmadığını açıkladı

DxOMark CEO’su Frédéric Guichard bugün bir röportajda şunları söyledi:

“Özellikle Xiaomi’ye yanıt vermiyorum, genel olarak sosyal medyadaki tüketici sorularını yanıtlamak istedim.”

Frederic Guichar, Xiaomi ve bu yıl DxOMark’a birim göndermemeye karar veren diğer üreticilerle ilgili olarak şunları söyledi:

Ayrıca, yalnızca ilk etapta cihazın önemli bir tanıtım etkisi alacağını iddia ediyorlar. Dolayısıyla üretici, cihazın ilk olamayacağını düşünüyorsa, test için bir birim gönderme zahmetine girmezler.

DxOMark o zamandan beri puanlarını sattığı iddialarını resmen reddetti. Gönderdiği derecelendirmenin yalnızca ürünün kalitesine dayandığını kabul ediyor. Şirketin üniteyi gönderip göndermediği, DxOMark’ın derecelendirmesini etkilemediğini söylüyor. Ancak Oppo’nun eski başkan yardımcısı Shen Yiren’den açıklama sonrasında şu yanıt geldi;

“Skorun ve listenin satılmadığı doğrudur. Ancak geri bildirim hata ayıklamasına göre ‘hizmet’ satmak, puan ve liste yüksek sıralar getirebilir. “

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir