Son dönemlerde Elon Musk haberleriyle gündemde olan sosyal medya uygulaması Twitter, düzenleme özelliğinde yeni bir değişiklik yaptı. Şirketin yeni yayımladığı özellik sayesinde tweetlerin değiştirilip değiştirilmediği görülebilecek.

Twitter API kullanan 3.207 mobil uygulamada büyük açık

Popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter, kullanıcılara sunduğu yeni özelliklerle uygulama deneyimini daha etkili ve kolay hale getirmek için uğraşıyor. Bu yıl çok fazla yeni özellik tanıtan şirket son olarak kullanıcıların uzun zamandır beklediği yenilikle ilgili yeni bir karar aldı. Gelen sızıntılara göre Twitter, Tweet yerleştirme özelliği için kolları sıvadı. Özellik yayımlandığında tweetlerin düzenlenip düzenlemediği görülebilecek.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Twitter tweet düzenleme özelliği için yeni bir adım attı!

Oldukça uzun bir süredir tweet düzenleme butonu üzerinde çalışmalar yürüten şirket yeni bir özellik duyurmuştu. Doğru analizleri ile teknoloji dünyasının önemli sızıntı kaynaklarından olan Jane Manchun Wong’un yeni paylaşımına göre düzenlenmiş bir Tweet’in eskiden nasıl göründüğünü görmek mümkün olacak.

Abonelik sistemi Twitter Blue zamlandı! İşte Türkiye fiyatı

Jane Manchun Wong’un yeni Twitter sızıntısı

Wong’un paylaştığı görüntülerde de görüldüğü gibi yeni özellikle birlikte tweetin iki halide görülebiliyor. Ekran görüntüsünün üstünde olanTweet, alttaki Tweet’in düzeltilmiş bir versiyonu. Üstteki düzenlenmiş Tweet’in hemen altında ise ‘Son düzenleme 18.30. 1 Ağutos 2022’ ibaresi yer alıyor.

Ancak ekran görüntüsünün altındaki mesaj yazım hatası içeriyor. Bu tip tweetlerde ise daha farklı bir mesaj karşımıza çıkacak gibi. Ekran görüntüsünde yer alan bilgilere göre bu paylaşımda “Bu tweet’in yeni bir sürümü var” yazısı yer alıyor. Daha öncede aktarıldığı gibi söz konusu özellik kullanıcıların daha şeffaf olması için hazırlanan bir özellik.

Bunun yanı sıra eğer bir kullanıcı başka bir kullanıcının paylaşımını yazısına gömdüyse orjinal tweet düzenlediğinde gömme işlemi otomatik olarak düzelmeyeceği de akatılıyor. Şirketin yeni özelliği düzenleme özelliği olmamasından yakınan tüm kullanıcılar için iyi bir çözüm olacak gibi duruyor.

Peki siz Twitter’ın yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellik içerik üreticilerinin daha şeffaf olmasını sağlar mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir